Hart Sport Club Hoogeveen (HSCH) heeft dringend behoefte aan nieuwe leden: 'Alles mag, niets hoeft bij ons'

De Hart Sport Club Hoogeveen (HSCH) bestaat in juni 33 jaar. HSCH telt momenteel slechts veertien leden, waardoor er een grote behoefte aan nieuwe leden bestaat. De club noemt het wekelijkse sportuur in Het Activum een sportieve oplossing voor hart-, long- en reumapatiënten. Onder deskundige begeleiding blijven de leden op een laagdrempelige manier in beweging. ,,Niks moet bij ons, alles mag,” zegt voorzitter Robert Koning.

Het bestuur van Hart Sport Club Hoogeveen. Van links naar rechts: Jeffrey Benjamins, Fred Jansen, Robert Koning en Patricia Benjamins. 'We zijn een hechte groep'.

Het bestuur van Hart Sport Club Hoogeveen. Van links naar rechts: Jeffrey Benjamins, Fred Jansen, Robert Koning en Patricia Benjamins. 'We zijn een hechte groep'. Foto: André Weima

De Hart Sport Club Hoogeveen zag in juni 1989 het levenslicht. Elke week werd er een uur gesport in de voormalige sporthal aan de Zwembadweg. Inmiddels zijn de leden van HSCH elke dinsdag van 16.15 tot 17.15 uur actief in Het Activum. Jarenlang kwamen er genoeg sporters zodat er gevolleybald en gebadmintond kon worden. Mede doordat de clubactiviteiten twee jaar stil lagen door corona is het aantal leden gedaald tot veertien. Daardoor zijn er te weinig mensen om te volleyballen en wordt er alleen nog badminton gespeeld. „Door corona raakten sommige leden gewend niet te sporten en zijn gestopt,” constateert Koning spijtig. „Ook zijn enkele leden ons helaas ontvallen. Vorig jaar hebben we nog even kunnen sporten, maar moest van hoger hand de QR-code getoond worden. Sommige leden die niet gevaccineerd zijn vonden dat niet fijn. Wij vormen natuurlijk wel een risicogroep. De gezondheid van iedereen gaat boven alles. Sommige leden durfden niet meer te sporten wegens angst voor corona.”

Eigen niveau

Nieuws

menu