Sportret hardloper Rob v.d. Graaf is ook gek op fotograferen.

Hardloper Rob van de Graaf hoopt op medailles om rijtje compleet te maken: ‘Na mijn eerste Nederlandse titel voelde ik mij even Superman’

Sportret hardloper Rob v.d. Graaf is ook gek op fotograferen. Foto: André Weima Fotografie

In de wekelijkse rubriek Sportret wordt een regionale bekendheid uit de sport het hemd van zijn/haar lijf gevraagd. Deze keer is de 58-jarige HAC’63-atleet Rob van de Graaf uit Hoogeveen aan de beurt.

Volledige naam

Adrianus Mattheus Gerardus van de Graaf

Roepnaam
Rob, omdat mijn vader en zijn vader ook al Ad als roepnaam hadden.

Geboortedatum en -plaats
9-12-1962 in Eindhoven

Woonplaats
Sinds 2010 Hoogeveen. Tijdens mijn huwelijk in Helmond (1984-1997).

Burgerlijke staat
Gescheiden in 1997 (getrouwd in 1984). Ik heb twee dochters: Tamara (33) en Angela (31). In de afgelopen jaren heb ik een aantal relaties gehad en een paar jaar ook samengewoond. Op dit moment ben ik vrij-gezellig.

Lengte
1m78

Gewicht
60kg max. 72kg. Na mijn eerste reis van zes maanden bij de marine in 1982. Met een drukke baan en gezin 57 kg.

Opleiding
Mavo, technische vakken en daarna MTS/Havo intern bij de marine gedaan in een jaar.

Beroep
ICT werkplekbeheer 2017 tot heden bij BD Kiestra in Drachten. 1979-1986: Marine computers en Radar installaties onderhouden en repareren. 1987-2003: bij diverse bedrijven gewerkt. Senior field engineer IBM Mainframes en alles wat er aan hing aan desktop/laptops, controllers, (modem) beeldschermen, printers. 2003-2010: Op de TU Eindhoven reparatie/onderhoud 9000 laptop en printers. 2010-2013: Douwe Egberts werkplekbeheer en helpdesk. 2013-2016: Even niks.

Favoriete muziek
Ik heb Marco Borsato gezien in De Kuip en het Ziggo Dome in Nijmegen en Arnhem. Ik heb ook een optreden van hem in De Tamboer gezien. Maar ook ben ik naar Sensation White geweest in de Arena en naar meerdere dance events en dancing Zillion Antwerpen Danssallon Eindhoven. Ook ben ik naar diverse themaparty’s geweest op de Hemkade in Zaandam met trance, club, house, groove, techhouse, progressive trance. Mijn eerste CD in 1986 was van Dire Straits Brothers in Arms.Verder Queen, ELO, Pink Floyd, Abba, Blof, Bryan Adams en Ultravox. Ik ben ook een aantal jaren naar Appelpop geweest met veel leuke artiesten en naar Radio 538XXL in de Jaarbeurs. Veel live opnames gezien van 3FM show case in Zillion.

Favoriete film
Films van Bruce Willis, Nicolas Cage en James Bond.

Favoriet tv-programma
Ik heb al vijf jaar geen tv meer gekeken, maar de TV-kantine?

Favoriet vakantieland
Griekenland, Portugal en Spanje.

Belangrijkste les van mijn ouders
Dat je er zelf hard voor moet werken om wat te bereiken.

Beste eigenschap
Eerlijk duurt het langst, betrouwbaar en ik doe wat ik beloof, stressbestendig, ik denk in oplossingen, ik ben een doorzetter. Als ik graag wat wil ga ik er 100 procent voor. Ik ben vrolijk en optimistisch. Ik ga uit van het goede.

Slechtste eigenschap
Te veel van anderen verwachten, omdat ik dat zelf voor anderen zou doen.

Je kunt me wakker maken voor…
Even lekker vrijen.

Beste beslissing ooit
Als jochie in Eindhoven bij de marine gesolliciteerd en aangenomen. Zonder mijn ouders te vertellen, ha ha. Die werden ineens gebeld door de marine dat ik gesolliciteerd had. Ik heb een goede en mooie opleiding gevolgd, waarbij ik veel praktijkervaring heb opgedaan. Ik heb veel van de wereld gezien.

Hobby
Hardlopen, dagje relaxen in sauna Veluwsebron, fietstocht met koffiestop, bowlen, skeeleren, festivals, dagje achtbanen in Walibi Flevo, baantjes zwemmen, maar ook in zee aan het strand.

Spijt van
Ik denk te snel getrouwd (na de eerste echte kus).

Hekel aan
Liegen, grote rommel, geweld en onrecht.

Levensmotto
Pluk de dag (geniet van iedere dag), je dromen waarmaken, een nieuwe weg durven inslaan.

Laatste keer gehuild
In de week van Kerst en nieuwjaar 2020.

Bang voor
Muggen, omdat ik al heel jong bijna een bloedvergiftiging had en omdat ik nog steeds dikke bulten krijg. Bedorven eten, met verse producten neem ik geen risico, koffie of koekjes over de datum geen probleem.

Mooiste persoonlijke sportmoment
Dat is de eerste keer Nederlands kampioen op 10.000m op de baan in Gouda in 2019. Vanaf de start heb ik op kop gelopen en als het dan met een eindsprint lukt, dan voel je je wel even Superman. Afgelopen jaar brons op het EK met de estafettecross met het Nederlands team was ook super mooi. Mijn droom is dat ik een persoonlijke medaille haal op het EK/WK.

Favoriete maaltijd
Mihoen schotel met kipfilet, frites speciaal met frikandel of pikanto, mixed grill.

Favoriet drankje
Op dit moment droge frisse, witte wijn en af en toe een wit biertje.

Ambitie
Ik zou graag nog een persoonlijke medaille op een EK of WK met hardlopen willen halen. Nog een medaille op het NK op de 1500m en op de halve marathon, dan heb ik het rijtje compleet van 800, 1500, 3000, 5000, 10000, halve marathon en een hele marathon.

Ik zou graag eens lunchen met..
Susan Krumins.