Hardlopen voor het goede doel: 'Col du VAM is een prachtige uitdagende omgeving'

Hardloopevenement voor Kika op de Col du VAM. Foto: Kika

Mike van Puffelen (41) uit Hoogeveen zet zich al jaren in voor het goede doel Kika. Afgelopen jaar zou hij de marathon in New York lopen om geld in te zamelen maar dat ging door de coronamaatregelen niet door.

Dit jaar heeft Van Puffelen het over een andere boeg gegooid en organiseert hij de Col du VAM-run. „Ik train zelf al jaren op de VAM-berg, het is een prachtige en uitdagende omgeving. Vorig jaar, toen ik helaas niet naar New York kon afreizen voor de marathon, heb ik samen met Erik Reumer om tafel gezeten en zijn we op het idee gekomen om een hardloopevenement op de VAM-berg te organiseren.”

Hoogste punt van Drenthe

Via verschillende routes kunnen de lopers de top van het hoogste puntje van Drenthe bereiken. „De gemiddelde stijging van de heuvel is 10 tot 15 procent. Het idee is om in een uur tijd zoveel mogelijk rondes van 2.5 kilometer te lopen. Om niet te veel mensen tegelijk over de routes te laten lopen gaan we werken met tijdsloten waarin elk 150 lopers kunnen plaatsnemen. Zo kan elke loper op zijn of haar tempo de heuvel trotseren.”

Deelnemers gezocht

Mike van Puffelen zoekt nog deelnemers voor de run. „Het is niet een makkelijke run. De verschillende afdalingen en hellingen maken het een zwaar parcours maar het geeft mij elke keer een voldaan gevoel wanneer ik de heuvel heb beklommen. Met het goede doel in mijn achterhoofd hoop ik dat we dit jaar weer genoeg geld op kunnen halen.”

Nieuws

menu