Hamburgerbakjes brengen uitkomst bij ruilbeurs historische plaatjes in Hoogeveen 'De rij was zo lang, ze stonden tot buiten'

Er werd volop geruild tijdens de beurs in Paviljoen Nijstad.

Er werd volop geruild tijdens de beurs in Paviljoen Nijstad. Foto: André Weima

Honderden hamburgerbakjes waren nodig om alle 216 plaatjes netjes geordend te presenteren tijdens de ruilbeurs van historische plaatjes. Deze plaatjes konden worden gespaard voor een speciaal boek: een actie van Albert Heijn De Weide en De Nije Nering in samenwerking met de Historische Kring.

Deze keer vrijwel allemaal foto’s die gemaakt zijn door de bekende Hoogeveense fotograaf Anno L. Bakker. De actie is onlangs beëindigd, maar zoals dat gaat... niet alle plakboeken waren vol en mensen hadden dubbele plaatjes thuis. Dus een ruilbeurs.

Waar de eerste keer sommige ouderen nog wat onwennig waren en hulp kregen van meer geoefende kleinkinderen, waren de bezoekers nu volleerde ruilers. Bewapend met overzichtslijstjes en pen liepen de mensen in groten getale langs de tafels waarop de bakjes met foto’s waren uitgestald.

„Afgelopen dagen zijn ingeleverde plaatjes grotendeels gesorteerd en vrijwilligers van HZVV brachten dinsdagmorgen ook nog eens heel veel gesorteerde plaatjes”, vertelt Daan van der Sleen van de Historische Kring. Er was veel animo. „De rij stond soms helemaal tot buiten. Op een later moment zorgen we voor een tweede beurs voor mensen die nu ziek zijn of moeten werken.”