HZVV heeft punten nodig bij gedegradeerd Noordscheschut. Hodo kan titel normaal gesproken niet meer ontgaan

Hodo, hier op archiefbeeld tegen Olympia, maakt goede kans op de titel in de derde klasse D.

Hodo, hier op archiefbeeld tegen Olympia, maakt goede kans op de titel in de derde klasse D. André Weima

De slotfase van de voetbalcompetitie is aangebroken en voor veel regioploegen is er nog een prijs te halen dit seizoen. Hodo is dichtbij de titel en Hoogeveen zondag is nog in een titelstrijd gewikkeld. De derby van het weekend is zonder twijfel Noordscheschut-HZVV. De Drentse derby is Hoogeveen-Alcides.

ZATERDAG

Derby met verschillende belangen

HB: Noordscheschut-HZVV (14.30 uur ) De derby tussen het gedegradeerde Noordscheschut en HZVV is een duel met diverse belangen. Voor Noordscheschut staat alleen prestige op het spel, nadat vorige week het doek viel. HZVV heeft de punten hard nodig om pd-wedstrijden te kunnen ontlopen. De voorsprong op een pd-plaats bedraagt zes punten en de ploeg heeft dus een zege nodig. Noordscheschut behaalde in haar laatste drie duels vier punten, terwijl HZVV er maar een pakte. De eerste ontmoeting zonder publiek werd met 5-1 door HZVV gewonnen. Deze keer is er weer publiek. Een beladen derby, waarbij de thuisclub met veel wilskracht de buurman tegemoet zal treden en HZVV in topvorm zal moeten zijn voor een zege.

De Weide heeft zege nodig tegen Bedum

2J: De Weide-Bedum (15.00 uur) De Weide is druk bezig degradatie en pd-wedstrijden te voorkomen. Na een zege op Oosterwolde leverde De Weide dinsdag een knappe prestatie door topploeg LTC met 1-3 te verslaan. De ploeg staat twaalfde en de achterstand op de veilige tiende plaats bedraagt drie punten. De Weide heeft eigenlijk geen andere keuze dan de thuiswedstrijd tegen nummer zeven Bedum te winnen. Bedum heeft het moeilijk, want het verloor haar laatste vier duels. In Bedum verloor De Weide met 5-1 en daar zal de ploeg van trainer Smid graag revanche voor willen nemen. Een belangrijk duel voor De Weide, waar de nodige spanning op staat.

VCG gaat voor stunt bij koploper

5G: MSC-VCG (15.00 uur) VCG staat vierde en gaat op bezoek bij lijstaanvoerder MSC. Het is zaak voor VCG om de derde plaats te bereiken, want dat zou pd-wedstrijden betekenen. Of VCG moet zelf de derde periode winnen. In de Drentse derby met MSC is de koploper de favoriet, maar VCG wil graag stunten in Meppel. De thuiswedstrijd werd nipt met 2-3 verloren en VCG heeft revanchegevoelens. Het heeft maar een punt minder dan nummer drie Alcides, dus zijn er nog genoeg kansen op promotie. Het wordt een zware opgave MSC in Meppel te verslaan, want het verloor thuis maar één keer en dat was op 10 oktober 2021.

ZONDAG

Hoogeveen is favoriet in Drentse derby

HA: Hoogeveen-Alcides (14.00 uur) Hoogeveen verrichtte knap werk door SJC in Noordwijk met maar liefst 2-6 te verslaan. De titel is nog goed mogelijk, maar drie ploegen hebben drie punten minder dan Hoogeveen. Het is zaak voor de ploeg van trainer Nico Haak de Drentse derby tegen nummer twaalf Alcides te winnen. In Meppel won Hoogeveen met 1-5. Alcides vecht tegen degradatie. Van de dertien duels dit jaar won Alcides er slechts twee. Op 2 mei ging de ploeg met 4-1 onderuit tegen Velsen. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Hoogeveen is de grote favoriet, maar dat zegt niet alles, want de ploeg presteert de laatste weken nogal wisselvallig. HODO is dichtbij kampioenschap

3D: Dwingeloo-HODO (14.00 uur) Gisteravond speelde Hodo tegen Sweel, maar die is hierin niet meegenomen. Bij winst heeft Hodo nog vier punten nodig voor de titel, maar dan zal nummer twee Oldeholtpade geen punten verspeeld mogen hebben. Hodo gaat zondag op bezoek bij nummer acht Dwingeloo, dat in een moeilijke fase verkeert. De ploeg won al zes duels niet. Het verloor van Ruinen, Steenwijkerwold, Oranje Zwart en Raptim. De wedstrijd in Hollandscheveld was geen probleem voor Hodo (5-0) en ook in Dwingeloo zou Hodo geen fout mogen maken. De thuisclub is nog lang niet veilig. Hodo zal flink aan de bak moeten.

Restant programma:

Zaterdag 14 mei: 2J: Elim-Gramsbergen (14.30) 3D: CSVC-Hollandscheveld (14.30) 3D: FC Ommen-ZZVV (14.30) 3D: Hoogeveen-BSVV (14.30) 4D: WVV-Tiendeveen (14.30) 4D: Onstwedder Boys-SCN (14.30) 4D: Nieuw Balinge-Borger (14.30) 5G: VVAK-Nagele (14.30) Zondag 15 mei: 2K: Pesse-GAVC (14.00) 2K: Zuidwolde-Emmeloord (14.00)