HCM eert zijn jubilarissen

De jubilarissen en hun partners bij het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor. Foto: André Weima

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor (HCM) heeft vijf jubilarissen gehuldigd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Dit vijftal is samen maar liefst ruim 245 jaar lid van HCM .

De ledenvergadering vond plaats op de vaste repetitieavond van HCM, op maandagavond in de Goede Herderkerk. Die werd anders dan gebruikelijk gestart met een koorrepetitie. Dat is nodig want er moet veel gerepeteerd worden na een periode van ruim anderhalf jaar waarin dat door de coronapandemie niet kon.

HCM heeft de komende maanden een druk programma. Dat begint met de medewerking aan Hoogeveen Zingt op zondag 20 maart, vervolgens is daar het traditionele Oranjeconcert op 27 april en dan, als kers op de taart, eindelijk de première van het bijzondere ‘Lied van de vrijheid’ in De Tamboer op 19 mei.

Vervolgens bedankte Adri van der Weyde, de voorzitter van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, de vijf jubilarissen voor hun enorme inzet en langdurende trouw aan HCM. Ook hun partners werden bedankt en zij ontvingen een boeket. De heer Everts is 40 jaar lid, de heren Huisman, Mager en Zanting zijn zelfs 50 jaar lid en de heer Bols is maar liefst 55 jaar lid van HCM.

Ledentrouw is bijna spreekwoordelijk bij dit koor. Dat heeft volgens de leden alles te maken met de fijne sfeer tijdens de repetities en de pauzes, maar ook met de aansprekende en motiverende manier waarop dirigent Gezinus Veldman de repetities invult. Overigens is er altijd plaats voor nieuwe leden. Mannen die willen zingen zijn op de maandagavond in de Goede Herderkerk dan ook van harte welkom.

Nieuws

menu