Gymnastiekvereniging Olympia betekent veel voor Hoogeveense familie Verhage: 'Olympia is een deel van ons leven'

Je hebt families waarvan een groot deel lid is van dezelfde sportvereniging. De familie Verhage uit Hoogeveen is daar een sprekend voorbeeld van. Van de zeventien familieleden zijn vijftien betrokken bij gymnastiekvereniging Olympia. Voorzitter Adrie Verhage is al 53 jaar lid en echtgenote Yvonne 50 jaar. De oudste sportvereniging van Hoogeveen is in huize Verhage dan ook regelmatig onderwerp van gesprek.

Adrie en Yvonne Verhage zijn onlosmakelijk verbonden met gymnastiekvereniging Olympia uit Hoogeveen. Adrie is 53 jaar lid en Yvonne 50 jaar.

Adrie en Yvonne Verhage zijn onlosmakelijk verbonden met gymnastiekvereniging Olympia uit Hoogeveen. Adrie is 53 jaar lid en Yvonne 50 jaar. Foto: Andre Weima Fotografie

De Christelijke Gymnastiekvereniging Olympia, die in 1906 werd opgericht, zit volledig verweven in de familie Verhage. In 1967 verhuisde Adrie van het Zeeuwse Souburg naar Hoogeveen en ging aan de slag als gymleraar aan de christelijke technische school aan de Voltastraat. Hij werd lid van Olympia, vervulde diverse functies binnen de club en was initiatiefnemer van diverse activiteiten. Momenteel is het erelid van Olympia al zeven jaar waarnemend voorzitter, hoofdleider en voorzitter van de technische commissie van de regio Drenthe, waar hij sinds 1968 lid van is. Olympia betekent veel voor hem, via de club leerde hij ook zijn vrouw kennen. Yvonne kwam uit Rotterdam als 10-jarig meisje bij Olympia en ging nooit meer weg. Yvonne is al jaren leidster, startte 45 jaar geleden jazzgymnastiek, dat uitgroeide tot een florerende tak van de club. Daarnaast geeft ze al 25 jaar conditietraining aan een trimgroep van de budovereniging. „Olympia is een deel van ons leven”, zegt Adrie. „Toen ik in 1967 naar Hoogeveen verhuisde kende ik niemand. Als je mensen wilt leren kennen, kun je het best lid worden van een sportclub. Door Olympia heb ik vrienden gemaakt en mijn vrouw leren kennen. We hebben vier kinderen en acht kleinkinderen, waarvan vrijwel iedereen lid is van Olympia. Er wordt thuis dan ook veel over de club gepraat.” De laatste twee jaar misschien iets minder, want de activiteiten liggen stil. Veel activiteiten vinden sinds maart 2020 online plaats. „Ik geef online les, maar dat is niet ideaal, je ziet de kinderen niet”, zegt Yvonne. In oktober 2021 kon nog net één wedstrijd worden gehouden.

Nieuws

menu