Grunneger Sproak Hoogeveen heft zich na 51 jaar op. 'De bodem van de kas kwam in zicht'

De Grunneger Sproak Hoogeveen is na meer dan vijftig jaar ter ziele. Doordat het aantal leden afnam en daardoor de financiële situatie steeds nijpender werd, heeft het bestuur met pijn in het hart besloten de stekker eruit te trekken. De Groningse vereniging in Hoogeveen wordt officieel per 1 januari 2022 opgeheven. „Corona is daar voor een groot deel de oorzaak van”, constateren de bestuursleden Hurenkamp en Fluit spijtig.

De bestuursleden van de Grunneger Sproak Hoogeveen Dick Fluit (links) en Dick Hurenkamp vinden het jammer dat de vereniging wordt opgeheven.

De bestuursleden van de Grunneger Sproak Hoogeveen Dick Fluit (links) en Dick Hurenkamp vinden het jammer dat de vereniging wordt opgeheven. Foto: André Weima

Arie Brouwer en Jan de Vries hebben in 1970 De Grunneger Sproak in Hoogeveen opgericht. Het eerste blijspel van toneelclub De Ploug heette De Slörm en werd in 1971 opgevoerd in De Tamboer. De toneelopvoeringen waren razend populair en trokken zo’n zeshonderd bezoekers. In 1996 stopte de toneelclub met haar opvoeringen, maar De Grunneger Sproak Hoogeveen bleef bestaan. De vereniging vierde in 2020 haar vijftigjarig bestaan. De activiteiten bestonden vanaf 1996 uit een jaarlijkse nieuwjaarsvisite en een optreden van toneelclub Con Amore uit Hoogezand.

Nieuws

menu