Grote opbrengst DE waardepunten voor Voedselbank

Er zijn weer veel waardepunten ingezameld. Foto: Lionsclub Hoogeveen D?Rante

De inzameling van DE-waardepunten heeft in Hoogeveen in het vierde inzamelingsjaar wederom veel opgeleverd: bijna 780.000 punten.

Lionsclub Hoogeveen D’Rante, die de inzameling organiseerde, spreekt van een meer dan geslaagde actie. Na de jaarwisseling werden de dozen met de punten opgehaald bij de inzamelpunten en kon het tellen beginnen. Een flinke klus aangezien er veel verschillende waardes zijn toebedeeld aan de waardepunten. De komende weken volgt de centrale verwerking van alle DE-waardepunten die landelijk door 110 lionsclubs zijn ingezameld. Daarna volgt de verdeling van de pakken koffie onder de plaatselijke voedselbanken.

Hans Bertels is namens de Hoogeveens Lionsclub contactpersoon voor de actie. „Drie jaar geleden bracht onze eerste actie 800 pakken koffie op. Twee jaar geleden waren het er 1134 en vorig jaar waren het 1794 pakken. Natuurlijk wil je graag dat een vierde jaar nog meer oplevert, maar het lijkt erop dat we vorig jaar de hoogste opbrengt hebben gehad. Dit jaar verwachten we dat we ongeveer 1550 pakken koffie kunnen overhandigen aan de Hoogeveense Voedselbank, ook een geweldig resultaat.”

Hartverwarmend

Na het leeghalen van de verzamelboxen kon de club gaan tellen. Bertels: „We zagen veel verschillende punten in waarde oplopend van 2 tot 100 punten én in leeftijd, want er waren zelfs punten bij uit de jaren 60 van de vorig eeuw. Gelukkig zaten er ook veel enveloppen bij met getelde punten, dat scheelt veel telwerk. Het totaal aan punten stond op de envelop met soms aanvullend een hartverwarmend berichtje: ‘bedankt voor dit mooie initiatief’ of ‘succes, mooie actie’. Naast DE-punten vonden we ook PERLA-punten, daardoor konden we spaarkaarten met een totale waarde van 30 euro afgeven bij Hoogeveense Voedselbank. Ook vonden we een cadeaukaart voor een supermarkt met een waarde van 20 euro. Deze is uiteraard ook naar de Voedselbank gebracht.”

Houdbaarheid

De lockdown en de coronamaatregelen hebben invloed op de logistiek van de actie. De pakken koffie worden daardoor in februari of maart door de Hoogeveense voedselbank verdeeld over voedselpakketten voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben. Een mooie aanvulling van de pakketten, aangezien de voedselbank niet vaak koffie krijgt aangeboden, doordat het product een lange houdbaarheid heeft.

Jaarlijkse actie

Ondanks de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel mensen de moeite genomen hun waardepunten te doneren. De verzameldozen stonden vooral in supermarkten, waardoor doneren ook mogelijk bleef tijdens de lockdown. Bertels: „We zijn heel blij met het behaalde resultaat en we hopen dat we volgend jaar weer mogen rekenen op minstens zoveel waardepunten in Hoogeveen en omgeving. Iedereen kan nu weer beginnen met uitknippen en bewaren, want in december staan de inzameldozen er weer.”

Nieuws

menu