Grote diversiteit op dertigste Keramiekmarkt in Dwingeloo

Een keramist in actie.

Een keramist in actie. Foto Ans Klok

Zo’n negentig zorgvuldig geselecteerde keramisten uit binnen- en buitenland tonen op donderdag 18 mei 2023, Hemelvaartsdag, van 10.00 tot 17.00 uur, zo mooi mogelijk hun werk op de dertigste Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo.

Elke marktkraam op de grote brink wordt omgetoverd tot een kleine expositielocatie. Anders dan bij exposities-op-locatie is hier de keramist zelf aanwezig en kan er met de kunstenaar over vormen, kleuren en details van zijn of haar werk worden gepraat. Bovendien is het werk direct aan te schaffen en mee te nemen.

De bezoeker wordt getrakteerd op onder andere een demonstratie Raku-stoken, groot draaiwerk en mozaiekwerk. Tijdens de markt beoordeelt een deskundige jury het werk van de deelnemende keramisten. Dit leidt tot de toekenning van twee prijzen: de Keramiekprijs Noord Nederland, beschikbaar gesteld door Wiechers Wonen en de Draaiprijs voor de beste draaiprestatie, beschikbaar gesteld door VEKA, een bedrijf in keramische grondstoffen en de Stichting zelf. Deze prijzen worden om 15.00 uur uitgereikt.

Om de sfeer te verhogen is er gedurende de gehele dag livemuziek. Er zijn kosten aan verbonden maar kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en mogen gratis kleien. Parkeren is mogelijk op de ‘Lang-Parkeren’- plaatsen aan de Brug-es en de Brinkweg.