Grootste schoolsportevenement Olympic Moves houdt twintigste editie in Hoogeveen: Kinderen rennen en voetballen erop los

Vanmiddag is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland wederom gehouden in Hoogeveen. Ruim 1500 leerlingen van scholen in Hoogeveen deden mee aan verschillende activiteiten, van voetbal tot volleybal tot tennis.

Kinderen konden leren sprinten op de atletiekbaan.

Kinderen konden leren sprinten op de atletiekbaan. Foto: André Weima

Na twee jaar geen Olympic Moves kon de strijd vandaag weer losbarsten op de sportvelden van HZVV en vv Hoogeveen. Dit jaar is het zelfs dubbel feest want Olympic Moves bestaat 20 jaar. Het schoolsportevenement is van groot belang voor de schoolsport in Nederland, want 8 op de 10 Nederlandse kinderen doet aan sport, maar eenmaal op het voortgezet onderwijs stopt een aanzienlijk groot deel met sporten. Olympic Moves probeert op deze manier de scholieren kennis te laten maken met diverse vormen van sport en laat hen deze sport op eigen tempo uitproberen. Olympic Moves is een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Gezonde Generatie en is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Nieuws

menu