Groep 8 van de Schuthoek uit Hoogeveen is de meest mediawijze klas van Drenthe

Groep 8 van de Schuthoek uit Hoogeveen is de meest mediawijze klas van Drenthe. Foto: MediaMasters

Groep 8 van de Schuthoek uit Hoogeveen is de meest mediawijze klas van Drenthe. De leerlingen van die klas hebben tijdens de landelijke wedstrijd van de serious game MediaMasters meer bits (punten) gehaald dan andere klassen uit Drenthe.

Van 3 tot en met 11 november vond de twaalfde editie van MediaMasters plaats, een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Aan de landelijke wedstrijd deed de helft van de kinderen in groep 7 en 8 uit het regulier- en speciaal basisonderwijs mee. 182.500 leerlingen bouwden basiskennis op over mediawijze onderwerpen zoals sociale media, kunstmatige intelligentie, nepnieuws, privacy en online pesten.

Zoveel mogelijk punten

Een week lang probeerden de kinderen op school en thuis zoveel mogelijk bits (punten) te verdienen door samen MediaMissies te volbrengen en mediawijze uitdagingen aan te gaan. Na de finaledag bleek groep 8 van de Schuthoek uit Hoogeveen de meeste bits te hebben verdiend van de provincie.

Leerkracht Sven van der Helm vertelt in een persbericht: ‘De klas was heel enthousiast over MediaMasters en de kinderen gingen elke dag druk aan de slag om de maximale dagpunten binnen te halen. In de missies zaten een aantal moeilijke vragen en we hadden dan ook niet altijd alles goed. De Instagram-foto’s van MediaMissie 1 zorgden voor mooie discussies in de groep. Zelfs nu nog zijn een aantal kinderen het niet eens met of je sommige foto’s wel of niet kunt plaatsen. Dat is sowieso het mooie aan MediaMasters, dat je met elkaar in gesprek gaat over verschillende mediawijze onderwerpen. Kinderen worden zich spelenderwijs bewust van hun eigen mediagedrag.’

De rest van het schooljaar

Na de Week van de Mediawijsheid kun je in de klas verder met mediawijsheid, namelijk aan de hand van ThemaMissies en het Klassengesprek. Deze zijn het hele jaar door op ieder moment beschikbaar en dus ideaal om mee te geven als huiswerk of als zelfstandige opdracht op school.

Nieuws

menu