Groei en Bloei Hoogeveen houdt planten- en stekjesruilbeurs

Plantjes voor de plantenruilbeurs. Marry v.d. Kamp

Groei en Bloei houdt zaterdagochtend 23 april een voorjaarsplantjesruilbeurs. De leden verheugen zich erop.

„Het is een feestje. Op zo’n ruilochtend zie je allemaal blije gezichten. De bezoekers hebben mooie plantjes kunnen scoren en wij worden er ook vrolijk van”, vertelt Marry van der Kamp van Groei en Bloei. De ruilbeurs is van 10.00 tot 11.30 uur aan de Stuifzandseweg 51 in Hoogeveen, op het terrein van tuinbedrijf Millefleurs.

„De bedoeling van deze ruilbeurs is dat je planten komt brengen en halen. Het is een leuk moment om low budget nieuwe en andere planten te scoren. Bewaar jouw teveel aan zaailingen en gescheurde planten voor de ruilbeurs. Groenten zijn ook welkom. De leden van Groei en Bloei bieden met zorg gekweekte onbespoten planten aan. De beurs begint om 10.00 uur, maar iedereen zet altijd eerder al zijn zelf meegenomen klaptafeltje klaar met de te ruilen plantjes. Om 10.00 uur is er koffie en thee waarna iedereen kan rondsnuffelen om te zien of er wat van zijn/haar gading bij is. Het is fijn als er overlegd wordt of er meer liefhebbers zijn voor bepaalde plantjes. Na afloop neemt ieder zijn/haar niet geruilde plantjes weer mee naar huis.”

Wanneer er niet geruild kan worden, wordt een kleine bijdrage gevraagd van 50 cent per plantje om Groei en Bloei te ondersteunen.

Nieuws

menu