Gretig HZVV geeft VKW weinig kans. ‘Uitvallen Pim de Jonge is grote domper’

Hoogeveen - HZVV is het toernooi om de Offerein bokaal zaterdag goed begonnen met een klinkende 6-0 overwinning op zondag eersteklasser VKW. De thuisclub was de gehele wedstrijd de betere ploeg en toonde zich vrij effectief. Na een 2-0 ruststand liep HZVV uit naar een forse zege, waarbij het de ploeg uit Westerbork geen kansen toestond. Een grote domper was het uitvallen van Pim de Jonge wegens een zware knieblessure.

Sander Dzemidzic (links) van HZVV haalt uit tegen VKW in het toernooi om de Offerein bokaal op zaterdag 14 augustus.

Sander Dzemidzic (links) van HZVV haalt uit tegen VKW in het toernooi om de Offerein bokaal op zaterdag 14 augustus. Foto: Andre Weima Fotografie

Na een half uur werd het even stil op het veld van HZVV toen Pim de Jonge na een duel naar de grond ging. Hij is al eens lang uit de roulatie geweest na een zware knieblessure en er werd gevreesd voor een herhaling. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en onderzocht. Dat voorval legde een zware deken over de wedstrijd. ,,De blessure van Pim is een grote domper”, stelt HZVV-trainer Rick Mulder. ,,We hopen van harte dat het meevalt, maar hij voelde direct dat het niet goed was in de knie. Door zijn blessure vind ik de 6-0 helemaal niet belangrijk. Afgezien hiervan hebben we een goede wedstrijd gespeeld.”

Gretig vanaf het eerste fluitsignaal