Green Planet neemt initiatief voor grootschalige inzet zero-emissie vrachtwagens

Green Planet doelt op zero-emissie vrachtwagens voor de toekomst. Foto: Eigen foto

De komende elf jaar gaan verschillende transportbedrijven én Green Planet ervaring opdoen met het grootschalig inzetten van zero-emissie rijden. Met zero-emissie doelen de bedrijven op vrachtwagens die gedreven zijn op waterstof of elektriciteit.

Het project is een initiatief van het tankstation in Pesse en kan doorgang vinden dankzij het DKTI-project: Learning by using. Tijdens de speciale aftrap in Green Planet kwamen de betrokken partijen voor het eerst samen. Het project Learning by using is speciaal voor bedrijven opgezet die samen met anderen kennis en ervaring willen opdoen met het grootschalig inzetten van zero-emissie vrachtwagens en tank- en laadinfrastructuur.

Binnen deze projecten voor zero-emissie rijden zijn proces innovatie en kennisdeling van belang. Bij het project zijn elf transportbedrijven en 22 zero-emissie vrachtwagens betrokken. De bedrijven kopen één of meerdere zero-emissie vrachtwagens in om vervolgens in de praktijk te testen hoe deze werken. Deze vorm van ervaring opdoen met zero-emissie past perfect in het project Learning by using.

Nieuws

menu