Green Planet houdt informatiedagen over Green Edge

Plantekening Green Edge. Foto: Green Planet

Green Planet heeft de plannen voor het klimpark Green Edge dat het bedrijf wil bouwen aan de rand van het dorp aangepast. Deze aangepaste plannen zijn zijn woensdag 15 en donderdag 16 december te bekijken tijdens twee inloopdagen.

Omdat vooral de uitkijktoren bij Pessenaren en andere omwonenden de nodige vragen en twijfels oplevert is een nieuw model uitkijktoren ontworpen, die ranker en lager is. Het zicht vanuit de uitkijktoren richting Pesse is door een extra groot privacyscherm volledig afgeschermd.

LED-schermen

ok vrezen Pessenaren overlast door de LED-schermen op de uitkijktoren. Ook die vallen volgens Green Planet vanuit Pesse gezien grotendeels weg achter het grote privacyscherm. Daarnaast zijn de tijden dat de LED-schermen aan zijn verder teruggebracht naar tussen 07.00 uur en 23.00 uur. ’s Nachts staan ze dus uit. Verder aanpassingen van de LED-schermen zijn onder andere het beperken van kleurgebruik en het gebruik van een volautomatische dimmer, waardoor ze ‘niet storender zijn dan het kijken naar een televisie’, zo belooft het bedrijf.

Ook op het gebied van evenementen zijn verschillende beperkingen doorgevoerd.

Inloopdagen

Green Planet heeft gekozen voor twee inloopdagen zodat iedereen de mogelijkheid heeft om op een voor hem of haar geschikt moment langs te komen en er meer ruimte is om gerichte vragen te beantwoorden en wijzigingen toe te lichten. Tijdens de Informatie Tweedaagse aan worden coronamaatregelen zoals de anderhalve meter in acht genomen. Wie zich veiliger voelt is vrij om een mondkapje te dragen.

Tijdens de inloopdagen worden van 16.00 tot 21.00 uur presentaties en uitleg gegeven door verschillende betrokkenen. Ook zijn zij beschikbaar voor vragen.

Nieuws

menu