Gratis cultuurworkshops voor Hoogeveense jeugd

Wethouder Janita Tabak opende met de spuitbus de eerste workshop: graffiti.

Wethouder Janita Tabak opende met de spuitbus de eerste workshop: graffiti. Foto: @Henk Boer redactie@dehoogevener.nl

Straatvoetballler Nasser El Jackson maakte maandagmiddag indruk met zijn skills en tricks op het Cruyffcourt aan de Tamboerlaan. Het deed de jonge voetbalhartjes van de aanwezige kinderen en jongeren sneller kloppen.

Nasser El Jackson gaf een show weg nadat leerlingen van groep 8 van basisschool De Fontein samen met wethouder cultuur Janita Tabak, het startsein had gegeven voor Cultuur@CruyffCourts door graffiti te spuiten. Cultuur@CruyffCourts is een vier weken durend programma van gratis cultuurworkshops voor de jeugd in Hoogeveen.

Na de officiële opening kon de jeugd zelf aan de slag met de workshop graffiti en kunstatelier verzorgd door docenten van Scala Centrum voor de Kunsten. Voor deze buitenactiviteit was het weer optimaal en de deelnemers konden zich uitleven.

De komende vier weken kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar meedoen met gratis workshops zoals: streetdance, musical, theater, kunstatelier, breakdance, graffiti, freerunnen, hiphop, handbal en hockey. In september gaan de laatste 4 weken van het project van start en volgen er nog meer workshops.

Cultuur@CruyffCourts, C@CC, is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de VriendenLoterij.