Goud voor de rookworst van Keurslager Drent

Goud voor Keurslager Drent uit Hoogeveen.

Goud voor Keurslager Drent uit Hoogeveen. Foto: Eigen foto

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan is dat te proeven. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 16 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Drent zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen.

Elk jaar steekt het team van Keurslager Drent veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. „Dit jaar hebben we de volle 100 punten gescoord tijdens de keuring. Daar zijn we best trots op, we roken nog op de ouderwetse manier en gebruiken alleen Livar varkensvlees. We hebben een rookworst met een goed en eerlijk verhaal. Naast het goede van Livar scharrelvarkens, met respect voor mens, dier en omgeving, smaakt deze rookworst ook nog een heerlijk”, vertelt Keurslager Rolph Drent.

Elk jaar gaat Henk Jan, de worstmaker bij Keurslagerij Drent, voor de perfecte smaak en verbetert hij het recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. „Er moet namelijk best veel gebeuren voordat onze rookworst bij de klant op het bord komt. Gemaakt van Livar varkensvlees, gekruid volgens een speciaal recept, gedroogd en gerookt op de traditionele manier en eventueel al gegaard”, vertelt de gedreven ondernemer.