'Goede kerst slechte kerst' dit jaar thema van kerstviering in de Vredehorst

Goede kerst slechte kerst, is dit jaar het thema in de Vredehorst. Foto: Eigen foto

Dominee Wim Loosman gaat op kerstavond voor tijdens de online nachtdienst vanuit de Vredehorst in Hoogeveen. De kerk zelf is gesloten.

Vanaf 21.15 uur kan er al geluisterd worden naar kerstliederen en om 21.30 uur begint de dienst. Het koor Vocals, voor deze keer uiteraard in zeer kleine bezetting, verleent medewerking aan de dienst. Het koor wordt geleid door Chesron Ledes.

Lastige en donkere tijd

„We vieren weer kerst in beperkte huiselijke kring. We zouden het allemaal anders wensen, maar het is helaas niet anders”, zegt dominee Loosman over de dienst. „Veel mensen hoor je zeggen ‘Het is een lastige tijd’ of ….’…een donkere tijd…’ of…..’misschien komen er ook weer andere tijden?....’ of ‘de kerk is ook door nog zwaardere tijden heen gekomen….’. Het doet denken aan de woorden: er zijn nu eenmaal ‘ Goede tijden slechte tijden ’. De naam van de soap waar we jarenlang naar gekeken hebben en die nu weer een comeback maakt op televisie. Er zijn goede tijden en slechte tijden. Ook altijd geweest. Heeft de kerk nog iets meer te zeggen dan de zin er zijn ‘Goede tijden slechte tijden’. Dat is de vraag voor de kerstnacht. Vandaar het thema ‘ Goede kerst slechte kerst ’.”

Nieuws

menu