Begeleiders en jongeren van Goede Smaaq smullen van Taart van de week

Taart voor Goede Smaaq in de Schutstraat.

Taart voor Goede Smaaq in de Schutstraat. Foto André Weima

De opheffingsuitverkoop bij Goede Smaaq aan de Schutstraat is in volle gang. Het opleidingscentrum van Ambiq sluit na bijna zes jaar de deuren. Afgelopen jaren hebben heel wat jongeren daar geleerd hoe het is om in de horeca of een winkel te werken. De jongeren en begeleiders van Goede Smaaq kregen deze week de taart van week, aangeboden door Bakker Mulder.

Goede Smaaq bestaat uit een lunchroom en een winkel. Bij Goede Smaaq hadden jongeren met een licht verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding. Ze leerden praktische vaardigheden in de keuken, bediening en in de detailhandel, maar vooral ook sociale vaardigheden: omgaan met elkaar, op tijd komen en klanten te woord staan. Helaas bleven de aanmeldingen voor Goede Smaaq achter. Hierdoor is het helaas vanuit financieel oogpunt niet langer levensvatbaar.

Sinds een week is bekend dat het centrum per 1 april de deuren gaat sluiten en is de uitverkoop in volle gang. Begeleider Heidy Lit van Ambiq: „Er zijn al heel veel spullen weg, maar we vullen de winkel bij. Want er is nog voorraad in de magazijn. Denk aan kleding en woonaccessoires, zelfs kerstspullen. Daarvan hadden we eerst een klein hoekje in de winkel, echter gaat ook dat hard.”

Nieuwe plekken

Voor de jongeren die nu nog bij Goede Smaaq dagbesteding volgen, wordt een andere zinvolle dagbesteding gezocht. De medewerkers van het opleidingscentrum krijgen binnen Ambiq een andere functie.