Gezocht: Hoogevener zonder watervrees om eendenkorf te plaatsen in vijver Park Dwingeland

Een eendenkorf wordt geplaatst. Foto: Archief Mediahuis Noord / Frans Veenhuis

Een eendenkorf in de vijver van park Dwingeland, dat zou wel mooi zijn opperde vorig jaar een omwonende van het park toen de vijver werd aangelegd. Grietje Loof van Stichting Samen Spelen Park Dwingeland lijkt het ook wel wat. Maar ja, dan moet er wel iemand uit de wijk bereid zijn om de korf eens per jaar te plaatsen en na het broedseizoen weer uit de vijver te halen.

Dus volgde er op Facebook een oproep: Wie, oh, wie wil helpen met het plaatsen van een eendenkorf in de grote vijver? Plaatsen en onderhouden. Want na het broedseizoen moet de korf weer uit het water gehaald worden. Graag aanmelden via: stichtingdwingeland@gmail.com

Maar vooralsnog is het rustig in de mailbox van de stichting. Grietje Loof: „Ik denk echt dat zo’n eendenkorf leuk is. Het is voor de kuikens veiliger. Maar ja, welke durfal krijg ik het water in?”, grinnikt ze. „Er moet toch wel iemand in de wijk zijn die dat wil doen. Zo’n waadpak die regelen we wel, bijvoorbeeld via de brandweer. En het geld voor de korf, die zijn niet zo duur, is ook al gereserveerd. Het is een kwestie van een paar palen in de grond en daar de korf aan bevestigen.”

Het natuurminnende bestuurslid lijkt het een mooie klus om uit te voeren tijdens NLdoet. „Daarvoor hebben we al meerdere dingen in gedachten. Het plaatsen van zo’n eendenkorf zou ook mooi op die lijst passen, samen met bijvoorbeeld de bij-bibliotheek in het park voorzien van een kwastje verf.”

Samen maken we Park Dwingeland

De NLdoet-dag in Park Dwingeland wordt gehouden op zaterdag 12 maart. „Dan gaan we samen aan de slag in het Park Dwingeland. Wij, stichtingsbestuur, zoeken de verbinding met omwonenden en hopen doordat we samen de schouders eronder zetten dat ‘ons’ park leefbaar wordt en blijft. Er is een aantal werkzaamheden die telkens terug zal komen en dat doen we graag samen met jullie.”

Nieuws

menu