Gevaarlijk fietspad in Hollandscheveld is opgeknapt: 'We kunnen als Hollandscheveld weer goed voor de dag komen'

Gedeputeerde Henk Brink (links) en wethouder Roelof Bisschop openen het vernieuwd fietspad Kerkhoflaan.

Gedeputeerde Henk Brink (links) en wethouder Roelof Bisschop openen het vernieuwd fietspad Kerkhoflaan. Foto: Gerrit Boer

Fietsen op de Kerkhoflaan in Hollandscheveld: het was een drama. Levensgevaarlijk zelfs vond Plaatselijk Belang Hollandscheveld. Maar dat is nu verleden tijd. Het fietspad aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld is flink opgeknapt. Dinsdag werd het officieel geopend

Dat het fietspad onder handen genomen werd was een lang gekoesterde wens van de inwoners van Hollandscheveld en Nieuwlande. Op de fiets, hoe kan het ook anders, heropenden gedeputeerde Henk Brink en wethouder Roelof Bisschop het pad. Scholieren (vanuit Nieuwlande) en de recreatieve fietsers kunnen nu weer genieten van een prettige ondergrond.

‘Er is in Hollandscheveld gekozen voor een duurzame aanpak, namelijk voor een betonnen pad. Betonnen paden hebben een lange levensduur en vergen weinig tot geen onderhoud. Bovendien is het comfortabel voor verschillende soorten fietsen’, laat de gemeente weten.

Ook gedeputeerde Henk Brink doet een duit in het zakje: „Inwoners en bezoekers maken graag gebruik van de fietspaden in Drenthe. We zijn niet voor niets fietsprovincie nummer één! Om dat te blijven moeten we investeren in de kwaliteit van de fietspaden. Zeker wanneer er voor verschillende soorten vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld bakfietsen, rolstoelfietsen en racefietsen, ruimte moet zijn op het fietspad. Iedereen moet prettig kunnen recreëren op fietse .”

Fietspad verbindt dorpen met elkaar

Wethouder Roelof Bisschop: „Ik ben blij en trots dat ik nu dit fietspad gelegen in een prachtig bosrijk gebied te mogen openen. Er maken veel recreatieve fietsers gebruik van dit fietspad en daarnaast verbindt dit fietspad de dorpen onderling met elkaar. Dit fietspad wilden we al een tijd opknappen. Alleen kost het veel geld om een fietspad te verbeteren en de gemeentelijke financiële middelen waren er niet. Daarom zijn we heel blij met de bijdrage die we hebben ontvangen van de Provincie Drenthe om samen het fietspad te kunnen opknappen.”

Ook Bert van der Weide van Plaatselijk Belang Hollandscheveld is tevreden. „We kunnen als Hollandscheveld weer goed voor de dag komen bij alle gebruikers. Schooljeugd, recreatieve fietsers. Het pad is onderdeel van een paar veel gebruikte fietsroutes.”