Gerard van Buiten houdt lezing bij Groei en Bloei: ‘Hoe hard is winter hard’

Pexels

Groei en Bloei heeft voor de ledenvergadering op woensdagavond 16 februari Gerard van Buiten uitgenodigd. De hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht geeft een lezing met als onderwerp ‘Hoe hard is winterhard’. Gerard staat bekend als een echte plantenman en ras-verteller.

Van Buiten: „In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van deze planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze en dat zorgt soms voor problemen. Van sommige planten weten wij niet beter dan dat ze bij ons alleen als eenjarige of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is dat minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt. Legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?’

Planten uit verschillende windstreken

In deze lezing neemt Van Buiten de aanwezigen mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan misschien niet bekend was dat ze winterhard kunnen zijn. Van Buiten leert de leden van Groei en Bloei trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

De lezing vindt plaats in het Herman Bavinckhuis aan het Stoekeplein 4 in Hoogeveen. Groei en Bloei hanteert de volgende coronaregels: mondkapje bij binnenkomst, handen desinfecteren; als je op je stoel zit kan het mondkapje af, als je gaat lopen mondkapje weer op en 1,5 m afstand houden.

Opgave is niet verplicht, maar kan wel bij Ypie Terpstra via yterpstra@ziggo.nl

Nieuws

menu