Gemeenteraad van Hoogeveen buigt zich over nieuwe cultuurvisie: ‘Kansen voor cultuur als middel ter preventie’

Cultuur als middel ter preventie bij bijvoorbeeld eenzaamheid of mentale of fysieke gezondheidsklachten. Omdat muziek maken of kijken naar een theatervoorstelling gelukkig maakt en mensen veerkrachtig houdt. En dus liggen daar kansen. De gemeente Hoogeveen wil deze functie van cultuur daarom beter benutten. Dit blijkt uit de nieuwe cultuurvisie, waarover de gemeenteraad dinsdagavond werd geïnformeerd.

Volgens wethouder Janita Tabak is Scala momenteel bezig met het uitrollen van een overlevingsplan. Hoe dat plan er uit gaat zien, wilde zij nog niet zeggen. ,,Een broedende kip moet je niet storen."

Volgens wethouder Janita Tabak is Scala momenteel bezig met het uitrollen van een overlevingsplan. Hoe dat plan er uit gaat zien, wilde zij nog niet zeggen. ,,Een broedende kip moet je niet storen." Foto: Scala

Maar cultuur moet bovenal voor iedereen zijn, zo wijst de nieuwe nota uit. Met daarbij naast de focus op cultuur als preventiemiddel tevens een focus op cultuur voor kinderen en jongeren. Omdat het niet mag uitmaken waar een kind opgroeit, wie de ouders zijn en waar de school staat voor de kansen die ze krijgen.

Nieuws

Meest gelezen