Gemeenten verlengen wederom overeenkomst vanuit WMO met De Nieuwe Zorg Thuis: 'We zijn dankbaar dat onze cliënten gebruik kunnen blijven maken van onze diensten'

De Nieuwe Zorg Thuis verlengt contracten met gemeenten. Foto: De Nieuwe Zorg Thuis

De Nieuwe Zorg Thuis blijft ook de komende jaren zorg leveren in de gemeenten Meppel, Staphorst, De Wolden en Hoogeveen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De opdracht is vanuit deze vier gemeenten opnieuw verstrekt aan de thuiszorgorganisatie.

De Nieuwe Zorg Thuis biedt ondersteuning aan inwoners binnen de gemeenten Meppel, Staphorst, De Wolden en Hoogeveen. Die zorg wordt in de meeste gevallen via de gemeente op indicatie geleverd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Met de verlenging van de overeenkomst met laatstgenoemde voor 2022 en 2023, doet De Nieuwe Zorg Thuis ‘haar naam eer aan’, zo stelt directeur Hijbo Lantink: „We zijn ontzettend dankbaar en blij dat we Hulp bij het Huishouden mogen doorleveren in de regio. We willen nieuw blijven en onze organisatie blijven voortstuwen. De verlenging van de opdracht vanuit de WMO draagt hier zeker aan bij”.

De dienstverlening van DNZT bestaat uit het aanbrengen van structuur en hulp bij huishoudelijke werkzaamheden aan cliënten, zodat zij zo prettig mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen leefomgeving. Via de zorgindicatie vanuit de WMO wordt de exacte aard en omvang van de zorgverlening per cliënt bepaald. Lantink vervolgt: „Als thuiszorgorganisatie vinden we het belangrijk dat de hulp aan mensen geleverd wordt door mensen uit de regio. De lijnen zijn kort, het contact is persoonlijk. Met één vaste medewerker: iemand die vertrouwd is met de situatie en er echt voor de inwoner is. Dankzij deze verlenging kunnen we daarop blijven inzetten. Cliënten kunnen hun eigen hulp blijven behouden.”

Hulpvraag centraal

DNZT stelt de inwoner en zijn of haar hulpvraag centraal in de dienstverlening. Behalve Hulp bij het Huishouden ondersteunt de organisatie inwoners ook bij het vinden van (vrijwilligers)werk, hulp bij financiële administratie, het plannen van activiteiten of het tegengaan van sociaal isolement. „We gaan voor iedere dag nieuwe zorg. Zo uniek als de dag is, is de mens ook. Met nieuwe omstandigheden en een nieuwe zorgvraag. Daar spelen we op in”, zo stelt Lantink. „En als organisatie blijven we ons ook voortstuwen, door nieuw te blijven. We houden de kennis en vaardigheden van onze medewerkers up-to-date en werken ook intensief samen met andere organisaties zoals Stichting Icare.”

Nieuws

menu