Gemeentebelangen wil knooppuntenroute van al bestaande wandelroutes in de gemeente Hoogeveen

Gemeentebelangen wil knooppuntenroute van al bestaande wandelroutes in de gemeente Hoogeveen Foto: Pixabay

Gemeentebelangen wil zich de komende vier jaar inzetten voor de gezondheid van de inwoners van de gemeente Hoogeveen. Dit willen ze doen door op het voorstel van de gemeente, provincie en Recreatieschap Drenthe in te gaan door een knooppuntenroute van al bestaande wandelroutes aan te leggen.

‘Een van de voordelen die de coronapandemie heeft gebracht is dat het wandelen een grote toevlucht heeft genomen’, schetst Jan van der Sleen van Gemeentebelangen. ‘Je kan het doen op het moment dat het jou past en net zo lang als je wil en of je het alleen wil of met ‘wandelvrienden’. Ons beleid de komende vier jaar richt zich ook op meer bewegen en gezond leven zodat uiteindelijk de Hoogeveense bevolking ook minder naar de huisarts hoeft.’

Een wandelnetwerk in de omgeving van Hoogeveen zou volgens Van der Sleen een mooie toevoeging zijn. ‘Dit maakt het voor lange afstand wandelaars in Drenthe nog aantrekkelijker. Hoogeveners en toeristen kunnen zo telkens nieuwe plekjes ontdekken en je kan het ook zo uitstippelen dat je langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden loopt.”

Aan het realiseren van zo’n knooppuntenroute zitten wel kosten verbonden die deels door de provincie en het Recreatieschap worden betaald. Het restbedrag is voor de gemeente.

Nieuws

menu