Gemeentebelangen maakt zich zorgen over nieuwe rotondes Middenveldweg

Gemeentebelangen Hoogeveen maakt zich zorgen de aanleg van nieuwe rotondes op de Middenveldweg in Hoogeveen.

Wegwerkzaamheden aan de Middenveldweg.

Wegwerkzaamheden aan de Middenveldweg. Foto: Google Maps

Vandaag start aannemer NTP, beginnen met de reconstructie van deze weg. Een mega-exercitie. De doorstroming van het verkeer op de Middenveldwegmoet in drukke periodes worden verbeterd. Daarom wordt een turbo-rotonde ter hoogte van De Stroom aangelegd (daar is nu een verkeerslichtinstallatie) en komen er twee normale rotondes bij de afslagen van snelweg A28.

Nieuwe voorrangssituatie

De voorrangssituatie wijzigt door de vernieuwing. „Verkeer op de rotonde heeft voorrang en daar zit onze zorg”, schrijft Jan Steenbergen van de fractie Gemeentebelangen aan het college van burgemeester en wethouders. „Dan denken we met name aan het verkeer vanaf Fluitenberg richting de eerste rotonde.” De partij is bang dat op drukke momenten het voor het verkeer vanaf Fluitenberg onmogelijk wordt de rotonde op te rijden. „Een gevolg kan zijn dat er wachttijden gaan ontstaan en mensen op zoek gaan naar sluiproutes”, stelt Steenbergen.

Kinholtsweg

Volgens hem is het meest voor de hand liggend, dat het verkeer dan via de Kinholtsweg richting Hoogeveen rijdt. “Het lijkt ons echter hoogst onwenselijk dat het verkeer via de autoluwe en smalle Kinholtsweg gaat rijden.” Gemeentebelangen vraagt zich af of het college dit ook een onwenselijke situatie vindt. Verder vraagt ze zich af of is onderzocht om een bypass aan te leggen zodat er een rechtstreekse verbinding met de A28 richting Hoogeveen ontstaat. „Ziet het college mogelijkheden om deze onwenselijke situatie te voorkomen?”

Wel met plannen eens

Overigens staat Gemeentebelangen verder volledig achter plannen voor de Middenveldweg. De partij noemt het mooie plannen die de doorstroming vanaf de A28 zeker zullen bevorderen. De officiële starthandeling van de werkzaamheden is dinsdag.