Gemeentebelangen Hoogeveen verrast met multi-culturele lijst

Van links naar rechts: John Benjamins, Sikke van der Meulen, Bert Wolleswinkel, Adrie Vos, Hilma Hooijer, Marinus Prins, Gert-Jan Walda, Aron Sieders, Jacob van der Heide, Cihan Ozilir, Jan van der Sleen. Foto: André Weima

Gemeentebelangen Hoogeveen heeft zaterdag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Een lijst met naast vier bekende gezichten ook verrassende nieuwe namen. Op dit moment is Gemeentebelangen met acht zetels de grootste partij van Hoogeveen.

De partij zet van de 31 kandidaten op de lijst de eerste elf in de schijnwerpers. „Ik ben blij dat onze kandidatencommissie in dit elftal een mooie melange van kandidaten heeft weten te vinden waarin de gehele bevolking van Hoogeveen zich zal herkennen”, aldus voorzitter Jacob Melissen in het jubelende twee kantjes tellende persbericht.

Hij is trots. Trots op lijsttrekker Hilma Hooijer en de ‘kwaliteit in de breedte’. „We hebben een kandidatenlijst die recht doet aan de verbinding tussen alle inwoners van onze gemeente en waarmee wij inhoud gaan geven aan de Hoogeveense samenleving. Wij stellen Hoogeveen op één.”

Melissen vertelt enthousiast: „Kijkend naar de lijst zien we op de vier eerste plaatsen de bekende gezichten van Hilma Hooijer, Jan van der Sleen, Aron Sieders en Jacob van der Heide. Dan komen er de nieuwe gezichten van Geert Jan Walda (54 jaar), John Benjamins (28 jaar) en Sikke van der Meulen (45 jaar). Op plaats acht staat de 23-jarige Cihan Ozbilir. Het vertrouwde gezicht van Adrie Vos staat op de negende plek gevolgd door Bert Wolleswinkel en het elftal wordt gecompleteerd door Marinus Prins.”

Diversiteit

„Wij hebben ook ingezet op diversiteit, want dat is ook de gemeente Hoogeveen. Ik ben erg blij met Cihan Ozbilir, Majd Abdullah (19 jaar - plek 15) en August Munster (jong pensionado - plek 25) op onze kandidatenlijst. Daarmee geven we aan dat wij niet alleen in woord maar ook in daad de verbinding zoeken met alle inwoners van onze gemeente. Ozbilir is zeer actief binnen de Turkse gemeenschap, en datzelfde geldt voor Munster die dat is in de Molukse gemeenschap. Abdullah is van Syrische achtergrond en is niet alleen politiek zeer geïnteresseerd maar ook maatschappelijk.”

Verkiezingsprogramma

Tijdens de vergadering werd ook het verkiezingsprogramma ‘Vertrouwd dichtbij, vanuit het hart’ 2022-2026 vastgesteld. Speerpunten in dit verkiezingsprogramma zijn: woningbouw, infrastructuur, dorpshuizen, centrumfunctie en de financiële positie.

Nieuws

menu