Gemeente Hoogeveen biedt horecaondernemers helpende hand met coronatestgelegenheid in het centrum en posters

Een van de horecagelegenheden in het centrum van Hoogeveen. Foto: André Weima

De gemeente Hoogeveen wil proberen nog voor komend weekend een gratis coronatestgelegenheid te regelen in het centrum van Hoogeveen. Bezoekers van horecagelegenheden die niet zijn gevaccineerd en zich ook niet op corona hebben laten testen, kunnen zo snel en dichtbij toch nog een test laten doen om bij een negatieve uitslag alsnog de gewenste horecagelegenheid te bezoeken.

Daarnaast worden nog deze week posters gedrukt en aan de horecaondernemers uitgereikt. Op deze posters wordt iedereen opgeroepen mee te werken aan de laatste maatregelen die het kabinet heeft opgelegd en het coronatoegangsbewijs of een negatieve testuitslag te tonen.

Dat zijn twee maatregelen die de met spoed samengebrachte werkgroep van horecaondernemers en de gemeente Hoogeveen dinsdagmiddag met elkaar hebben afgesproken.

Bijpraatsessie

Tijdens een bijpraatsessie afgelopen vrijdag, georganiseerd door burgemeester Karel Loohuis voor de horecaondernemers, kwam naar voren dat de gemeente 160.000 tot 170.000 euro van de overheid ontvangt voor handhaving van het coronatoegangsbewijs, dat afgelopen zaterdag is ingevoerd. Loohuis gaf aan dit geld op een andere wijze te willen inzetten. Hij riep de ondernemers op na te denken over wat zij nodig hebben om gehoor te kunnen geven aan de jongste maatregelen die zijn opgelegd. Nog diezelfde middag werd een werkgroep, waarin weliswaar slechts drie horecaeigenaren hebben plaatsgenomen, samengesteld. Zij kwamen dinsdagmiddag voor de eerste keer bij elkaar.

Polsbandjes?

Een derde optie waarover werd gesproken was het gebruik van polsbandjes. ,,Nog niet duidelijk is of dit haalbaar is. Het gaat hier immers niet om een afgebakend festivalterrein”, laat gemeentelijk woordvoerder Marianne van der Linden weten. De leden van de werkgroep gaan bij hun collega’s te rade om te kijken wat hier alsnog mee mogelijk is. ,,Dat onderwerp komt volgende week opnieuw op de agenda”, weet Van der Linden.

Volgens de woordvoerder was het een constructief overleg. ,,De ondernemers lieten onder meer ook nog weten dat het vrijdagavond, toen de nieuwste maatregelen nog niet van kracht waren, druk was in hun zaken, terwijl het zaterdag verdacht rustig was. Of dat te maken heeft met het coronatoegangsbewijs, is natuurlijk niet helemaal met zekerheid te zeggen. We zijn dan ook benieuwd naar komend weekend.”

De werkgroep komt volgende week dinsdagmiddag voor de tweede keer bijeen.

Nieuws

menu