Gaststudent Filippo: 'Met Kerstmis, wat echt een familiefeest is, wordt veel en dan ook echt heel veel gegeten.” | Kerstbijlage 2021

De 17-jarige Filippo woont tijdelijk bij een gastgezin in Geesbrug. Sinds begin oktober heeft hij in het Drentse plattelandsdorp onderdak bij Arlano Soplanit en Lucien Gorgosz en Sint-Bernard, de teckels Lara Pim en Wizzie de kat. Het is de vierde keer dat het stel een student uit het buitenland in huis heeft. “We hebben inmiddels twee Belgische jongens opgevangen en één uit Taiwan”, vertelt Lucien. Ze houden van de levendigheid die een gast brengt.

Filippo en zijn twee gastouders Arlano en Lucien.

Filippo en zijn twee gastouders Arlano en Lucien. Foto: André Weima

Lucien werkt vier dagen in de week en maakt lange dagen. Vaak is hij inclusief reistijd 12 uur van huis, terwijl Arlano is de meeste dagen van de week thuis is. Lucien zegt zorgzaam: „Dan is het toch gezelliger als er nog iemand is? Het brengt gezelligheid en je maakt kennis met een andere cultuur, andere gebruiken en gewoontes.” Iets wat Arlano en Lucien zelf al niet vreemd is want de een heeft Molukse roots en de andere Poolse.