Dagboek Freddy ten Caat: 'Ik begin de dag graag met stille tijd'

Inwoners van de gemeente Hoogeveen geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Freddy ten Caat (57 jaar) uit Hollandscheveld. Werkzaam als productieplanner bij IG Design Group BV in Hoogeveen en betrokken bij het evangelisch evenement ‘de Kerk van Jezus’.

Freddy ten Caat bij de Nevelhekse in Hollandscheveld.

Freddy ten Caat bij de Nevelhekse in Hollandscheveld. Foto: André Weima Fotografie

Donderdag 23 september

Een werkdag als ieder ander, maar ik voel een lichte spanning. Het is namelijk de dag voordat de eerste editie van ‘de Kerk van Jezus’ van start gaat. Een evangelisch evenement waarbij ik betrokken mag zijn. Aangezien stichting Burning Heart als gevolg van de coronapandemie, de afgelopen twee jaar niet ‘Het Meer van Galilea’ kon organiseren, is het idee voor een kleinschaliger evenement ontstaan. Voor mijn taak doe ik de laatste voorbereidingen. ’s Avonds is er een kerkenraadsvergadering, dus even de agenda doornemen en de stukken verzamelen.

Vrijdag 24 september

Tot twee uur heb ik een thuiswerkdag. Daarna vertrek ik direct naar de Brink in Hollandscheveld. Daar zijn de opbouwwerkzaamheden al in volle gang. Om circa zes uur zijn we klaar en ontvangen we alle enthousiaste deelnemers aan ‘de Kerk van Jezus’. Het gevoel van saamhorigheid groeit door met diverse mensen met een verschillende achtergrond aan hetzelfde doel te werken. Namelijk de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus. Ondanks dat het aantal bezoekers kleiner is dan gehoopt, is de avond heel goed verlopen en ontvangen we diverse positieve reacties op hetgeen er te zien en te horen was.

Zaterdag 25 september

Om zeven uur gaat de wekker. De start van een bijzondere dag. Mijn vrouw en ik zijn vandaag 29 jaar getrouwd! Na het ontbijt ga ik op de fiets naar de Brink. Inmiddels zijn al weer enkele bekende gezichten de attributen en podiums aan het opruimen. De sfeer is, door het succesvolle verloop van het evenement, heel goed. We steken even flink de handen uit de mouwen, zodat de klus alweer voor de middag geklaard is. Daarna naar de bakker en de bloemist voor taart en een bos rozen om ons jubileum mee te vieren.

Zondag 26 september

De rustdag, en dat doen we dus ook. ’s Ochtends naar de kerk en ’s middags mijn schoonouders op bezoek om samen met ons en onze kinderen ons huwelijksjubileum te vieren. Altijd gezellig om zo weer met z’n allen bij te praten en herinneringen op te halen. De Formule 1-race hebben we opgenomen zodat we ‘s avonds de verrichtingen van Max Verstappen kunnen terugkijken. Als fan van het eerste uur wil je dat niet missen natuurlijk. De race krijgt een verrassend eind met een uitstekend resultaat voor Max.

Maandag 27 september

De nieuwe werkweek start vanochtend met de wekker(radio) om 6 uur. Misschien wat vroeg als je om acht op het werk in Hoogeveen moet zijn, maar ik begin de dag graag met ‘stille tijd’. Voordat de mallemolen van het dagelijks leven me in beslag neemt. Om half acht stap ik op m’n fiets en stoor me aan een rammel vanuit de kettingkast. Neem me voor hier deze week de fietsenmaker maar even te bezoeken. Als ik ’s middags om vijf uur op de fiets stap om naar huis te gaan word ik overvallen door een steeds heftigere wordende regenbui. Kletsnat kom ik thuis aan. Maar liever nu dan wanneer ik naar het werk ga!

Na het avondeten is het tijd voor mijn hobby. Een oude afgedankte laptop van een Linux besturingssysteem voorzien, zodat die weer een aantal jaren meekan. Via Whatsapp ontvang ik nog enkele positieve reacties op ‘de Kerk van Jezus’. De uitwerking blijkt verrassend groot!

Dinsdag 28 september

Vandaag werk ik vanuit huis als gevolg van de genomen coronamaatregelen op m’n werk. Inmiddels bin ik daar aardig aan gewend geraakt en ervaar dit als veel effectiever en efficiënter dan op kantoor. Alleen de sociale contacten en het dagelijkse fietstochtje mis ik wel.

Ter voorbereiding voor een teambuildingsavond voor de kerkenraad, staat er voor aanstaande donderdag een overleg gepland. Hiervoor besluit ik de openstaande actiepunten af te ronden. Een inspirerende bezigheid.

Woensdag 29 september

Gelukkig is het wanneer ik naar m’n werk wil gaan droog, dus lekker op de fiets naar Hoogeveen. In het oosten komt nog een waterig zonnetje op, maar in het westen dreigen al donkere wolken. Als ik tijdens de middagpauze naar de sportschool wil gaan regent het hard. Gelukkig appt mijn vrouw dat ze me met de auto komt oppikken en me na de training weer terugbrengt.

Terug op kantoor, nog een enkele vergadering en de voorbereidingen voor morgen gedaan. In tegenstelling tot het gehanteerde coronarooster zal ik dan ook op kantoor zijn. Drie vergaderingen zijn voor mij ingepland en om dat via Microsoft Teams te doen, vind ik niet zo praktisch.

Aangezien in coeliakiepatiënt ben en mij daarom strikt aan een glutenvrij dieet moet houden, bak ik ’s avonds nog een paar glutenvrije broden. Inmiddels ben ik al een ervaren thuisbakker geworden.