Frans Verstappen stopt na 42 jaar als fysiotherapeut: 'Ik voel me een Hollandschevelder'

Van een bucketlist wil hij niets weten. De 66-jarige Frans Verstappen is na 42 jaar gestopt als fysiotherapeut in Hollandscheveld. Hij blijft voorzitter van de Hollandscheveldse tennisclub, maar verder heeft hij geen concrete plannen. Hij is nu een week thuis, maar hij mist het werk niet. ,,Ik heb er een hele tijd tegenop gezien, maar ik wil niet kinderachtig doen. Het is fijn dat ik zelf kon beslissen wanneer ik kon stoppen.”

Frans Verstappen werkte 42 jaar als fysiotherapeut en nam vorige week afscheid van zijn praktijk in Hollandscheveld.

Frans Verstappen werkte 42 jaar als fysiotherapeut en nam vorige week afscheid van zijn praktijk in Hollandscheveld. Foto: André Weima

In zijn jeugd was hij helemaal nog niet bezig met een latere carrière als fysiotherapeut en was hij vooral met sport bezig. „Ik ben in Utrecht geboren en heb daar tot mijn twaalfde gewoond. Daarna verhuisden we naar Vleuten. Ik vond het een mooi dorp waar veel jonge mensen woonden. Mijn vader was gymleraar en ik deed veel aan sport, zoals trefbal, honkbal en tennis. In Vleuten hadden we voor het eerst een badkamer. Tot ’67 hadden we geen douche en wasten we ons in de bekende tobbe of we gingen soms naar het badhuis.” Na de middelbare school moest hij een keuze maken wat hij wilde worden.