Fotowedstrijd van magische Sakura in Binnenstad Hoogeveen

Sakura in Binnenstad Hoogeveen. Foto: Kim Stellingwerf

De binnenstad van Hoogeveen verandert aan het begin van de lente, die zondag 20 maart officieel is begonnen, in een oase van roze kersenbloesem. Jaarlijks trekt dit veel aandacht en genieten wandelaars en bezoekers van dit unieke straatbeeld. De centrumondernemers zien regelmatig bezoekers in allerlei acrobatische poses om dit mooi te kunnen fotograferen. Voor het bestuur van Centrummanagement Hoogeveen reden om eens een ‘Sakura-fotowedstrijd’ uit te schrijven.

Meedoen kan vanaf nu tot en met 10 april. Op vrijdag 15 april worden de prijswinnaars bekendgemaakt via de Facebookpagina van Binnenstad Hoogeveen. Deelnemers worden verzocht hun mooiste ‘Sakura-in-Binnenstad-Hoogeveen-foto’ (openbaar) te plaatsen op hun eigen Facebook- en/of Instagrampagina en daarin Binnenstad Hoogeveen te taggen. Er zijn prijzen te winnen: 1 e prijs: een iPad ter waarde van 389 euro, 2 e prijs: een cadeaubon van 150 euro van Foto-groep.nl Anno Bakker’, 3 e prijs: een tegoedbon van 75 euro vrij te besteden in de Binnenstad bij een ondernemer naar keuze, 4 e en 5 e prijs: Rituals Sakura-pakket van DA Mooi van Zwol ter waarde van 39,95 euro.

Publieksjury

Beroepsfotograaf Kim Stellingwerf selecteert uit alle foto’s een top vijf en geeft punten. Deze vijf foto’s worden gepost op de Facebook- en Instagrampagina van Binnenstad Hoogeveen. Iedereen kan haar of zijn favoriete foto liken. De punten van Kim Stellingwerf plus het aantal likes bepaalt de volgorde van de winnaars.

Sakura

De bloeiperiode van de kersenbloesem is kort en afhankelijk van het weer. Dat zorgt ervoor dat de korte bloeiperiode als magisch wordt ervaren. In Japan is de Sakura het symbool van een nieuw begin én van de vergankelijke schoonheid. De prachtige kersenbloesem symboliseert dat het leven en schoonheid vergankelijk en vluchtig zijn en dat je er dus vol overgave van moet genieten. In Nederland kennen de meeste mensen Sakura als een geurlijn van het populaire Nederlandse merk Rituals. Sakura is ook letterlijk de Japanse naam voor de kersenbloesem. van de Prunus serrulata, Prunus Speciosa of Prunus Yedoensis. De kers zelf komt van een andere prunussoort.

Nieuws

menu