Fotoherkenningsgroep HKH brengt Hoogeveense historie weer tot leven: 'Het is de mooiste morgen van de week'

Elke vrijdagmorgen komen Hoogeveners bij elkaar in ’t Kringhuus om oude foto’s te onderzoeken. De Historische Kring Hoogeveen krijgt talloze foto’s van oud-Hoogeveen, maar soms ontbreekt de nodige informatie over personen, gebouwen of straten, die zichtbaar zijn. De leden ontrafelen met passie de raadsels, waarbij legendarische verhalen over historisch Hoogeveen los komen. ,,Het is de mooiste morgen van de week.”

De fotoherkenningsgroep van de HKH. Van links naar rechts: Bennie Benjamins, Joke Bisschop, Eddy Duinkerken, Jan ten Caat, Reijer Veld, Joop Scheybeler, Hennie Homan, Gerda Hebels-Eshuis en Lambertus Hilbrink.

De fotoherkenningsgroep van de HKH. Van links naar rechts: Bennie Benjamins, Joke Bisschop, Eddy Duinkerken, Jan ten Caat, Reijer Veld, Joop Scheybeler, Hennie Homan, Gerda Hebels-Eshuis en Lambertus Hilbrink. Foto: HKH

Al een jaar duikt de fotoherkenningsgroep met leden tussen de 65 en 87 jaar wekelijks in de rijke historie van haar geliefde Hoogeveen. Zij brengen door de onvermelde namen van personen, gebouwen en straten te achterhalen, de geschiedenis van hun woonplaats opnieuw tot leven. Onder de bezielende leiding van Hennie Homan en Joop Scheybeler kijken de leden elke week er naar uit om gezamenlijk ontdekkingen te doen naar aanleiding van oude foto’s.