Financiële problemen? Ga naar loket geldzaken | Door de ogen van

Ton Bargeman. Foto: André Weima

Loket Geldzaken is een stichting waar mensen met financiële vragen of problemen aan het goede adres zijn. Het loket zit in het gebouw van SWW aan Het Haagje.

Van maandag tot en met vrijdag zitten daar elke morgen van 9.00 tot 12.00 uur, twee vrijwilligers klaar om de mensen met financiële vragen en problemen verder te helpen.

Soms gaat het over formulieren van de gemeente waarvan mensen niet goed weten hoe ze die moeten invullen. Maar soms heeft ook een andere instantie mensen verteld dat de vrijwilligers van het loket hen verder kunnen helpen. En soms komen er mensen die naast financiële problemen ook andere problemen hebben.

Wie zitten er achter die stichting Loket Geldzaken? Vertegenwoordigers van SWW, het Leger des Heils, Humanitas Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje zitten in het bestuur.

Wanneer er mensen aan het Loket komen die langduriger moeten worden geholpen om hun financiële administratie weer op orde te krijgen worden ze overgedragen aan maatjes van de Thuisadministratie of van Schuldhulpmaatje.

Het is het doel van al die organisaties om mensen te helpen. We weten dat financiële en andere problemen leiden tot stress bij mensen. Ieder mens heeft twee hersenhelften. De ene hersenhelft ziet iets en denkt: dat vind ik mooi, dat wil ik ook hebben. De andere hersenhelft vraagt zich af: ja ik wil het wel, maar heb ik er wel geld voor, kan ik me dat wel veroorloven? Die laatste helft werkt bij iedereen minder goed als je in de stress zit! Juist bij dat stukje proberen al die vrijwilligers mensen te helpen.

„Maar ja, dat kun je allemaal wel zeggen, maar ik schaam me ontzettend dat ik het financieel niet meer voor elkaar krijg”, denken veel mensen. En juist tegen die mensen zou ik willen zeggen: meld je aan, dan gaan al die vrijwilligers hun stinkende best doen om je uit de problemen te halen. Misschien nog belangrijker, dan kun je als mens ook weer echt gaan leven.

Dus kent u iemand; ga samen naar Loket Geldzaken als eerste stap. U bent van harte uitgenodigd.

Ton Bargeman, oud-wethouder gemeente Hoogeveen

Nieuws

menu