Fietskunstenaars laten hun kunnen zien op Pulledagen

-

Hoogeveen - Het thema van de tweede Pulledag is Fietsen. Dat betekent dat zowel de muzikale acts als het andere vertier helemaal in het teken staan van de fiets.

Spectaculaire attracties zijn dit keer op de Schutstraat te vinden. Zo ligt er een opblaasbaar circuit met swing trikes, een soort ligfietsen. Deze kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 5 jaar. Ook volwassenen kunnen een wedstrijdje doen tegen hun kinderen. Op deze fietsen kunnen heerlijke bochten gemaakt worden door met de zitting heen en weer te schommelen.

Looping bikes zijn gewilde attractie

Ook de looping bikes zijn weer terug te vinden op deze Pulledag. Deze attractie doet het supergoed onder pubers en studenten. Fietsen over de kop, ook wel space bikes genoemd, zijn zeer gewild op universiteiten, sportieve evenementen (wielerrondes, fietsevenementen, fietsvierdaagse) en op muziekfestivals.

Een mooie act is die van de ober op een wiel. Deze ober heet in het dagelijks leven Leo Vandewoestijne. Vandewoestijne behoort als voormalig Europees en Amerikaans kampioen eenwielfietsen tot de absolute top van freestyle eenwielfietsers. Hij daagt het publiek graag uit het onmogelijke voor hem te verzinnen en zorgt zodoende op elk evenement voor verbazingwekkend spektakel. Als fietsende ober schenkt hij de koffie met het hoofd keurig in de kopjes en voorziet gasten in razendsnel (fiets-)tempo van drankjes en hapjes.

Naast dit vermaak rijdt er ook nog een jonglerende dj op een fiets rond en treedt Astrid Zijlstra op.