Festival der Zoete Verleidingen verhuist naar De Schildhoeve: 'Het lijkt alsof het festival en De Schildhoeve voor elkaar gemaakt zijn'

Eigenaresse Linda Blokzijl (links) van de Schildhoeve proost samen organisator Anneke Boekee (rechts) van Festival der Zoete Verleidingen en evenementencoördinator Ilona Elders van de SChildhoeve. Foto: André Weima

Stralende gezichten en glinsterende glazen met ‘bubbels’ maandagmiddag bij De Schildhoeve. Met een feestelijke geste werd de komst van het Festival der Zoete Verleidingen letterlijk beklonken in de sfeervolle parktuin, grappigerwijze al jaren genaamd de Verleiding.

De overeenkomst tussen de naam van de tuin en het festival staat bijna symbool voor hoe de sfeer van de locatie en het evenement elkaar naadloos aanvullen. Daar zijn zowel organisator Anneke Boekee uit Zuidwolde als eigenaren Linda en Robertkoen Blokzijl van De Schildhoeve van overtuigd. „Het lijkt alsof het festival en De Schildhoeve voor elkaar gemaakt zijn”, glundert Linda Blokzijl.

Het Festival der Zoete Verleidingen was van 2012 tot en met 2019 in Sleen. Eerst in een theetuin net buiten de bebouwde kom, en het laatste jaar in de tuin van de Sleenerhoeve in het centrum van het dorp. Omdat deze plek te koop staat, moest Anneke Boekee, de organisator van het festival, op zoek naar een nieuwe geschikte locatie.

Wow-effect

Anneke: „Een jaar of twee jaar geleden had De Schildhoeve zich al eens aangemeld als alternatieve locatie en ook nu stond dat aanbod nog open. Er was een lange wensenlijst en er kwamen suggesties uit het hele land. Uiteindelijk bleek de perfecte plek zich vlakbij te bevinden: de tuin van De Schildhoeve.” Voordeel was bij de beslissing dat Anneke wel eens een bruiloft in de parktuin had gevierd. „Prachtig! Ik zocht een plek met een wow-effect en dat heeft deze tuin zeker.”

De schitterende tuin met kronkelpaadjes, vijvers, een moestuin, borders met wilde bloemen, schaduwplekken onder de bomen. Alles bij elkaar elementen die zorgen voor de optimale sfeer die iedereen kent van Festival der Zoete Verleidingen - kortweg Festival Zoet. Maar het enthousiasme van Robertkoen en Linda Blokzijl heeft de doorslag gegeven, aldus Anneke.

Weekend in september

De tuin is zelfs groter dan de locatie in Sleen en het 800 meter lange wandelpad kronkelt gezellig door de tuin. „Genoeg plek voor alle kraampjes, pagodetenten en de foodtrucks. Ook dit jaar zetten we in op 80 tot 90 standhouders voor het driedaagse evenement. Natuurlijk met een taartenbakwedstrijd en workshops. Dit keer in september. Ik wilde het evenement graag iets later houden, omdat we in augustus nog wel eens te maken hebben met een hittegolf.” Linda vult aan: „De Schildhoeve had precies nog een lang weekend in september, 16 tot en met zondag 18 september helemaal open staan.”

Linda bekent dat zij een gat in de lucht sprong toen duidelijk was dat het lekkernijenevenement definitief naar Fluitenberg zou verhuizen. „Het is precies iets wat hier past, een aanwinst voor Hoogeveen.” Een beetje moeilijk zal het voor haar wel worden. De eigenaresse houdt van zoete lekkernijen. Oplossingsgericht als ze is zegt ze lachend: „Vooraf twee weken op dieet en dan kan ik het weekend losgaan.”

Nog gaver

Ook evenementencoördinator Ilona Elders van De Schildhoeve is verguld met de komst van het bijzondere lekkernijenfeest naar Fluitenberg. Zij organiseerde voor De Schildhoeve onder meer diverse bruidsbeurzen in de tuin en zij zal het aanspreekpunt zijn voor Anneke Boekee. „We gaan Festival Zoet nog gaver maken.” Die ondersteuning is als een warm bad voor de organisator. „Ik ben gewend het allemaal zelf te doen en ook voor de aankleding van het terrein heb ik alles. Denk aan de theepotjes die in de bomen kunnen worden gehangen. Dat er hier zo meegedacht wordt, dat is echt heel erg fijn.”

De normaalste zaak van de wereld bij De Schildhoeve stelt horeca-onderneemster Linda. „We zetten altijd graag een paar stappen meer en denken graag verder om een bijeenkomst of evenement net dat beetje extra’s te geven.”

Nieuws

menu