Taartenbakwedstrijd voor het goede doel tijdens Festival der Zoete Verleidingen

De taartenmeisjes die het festival opluisteren met hun zoete voorkomen.

Taartenbakkers én smulpapen kunnen dit jaar weer genieten van taart, sfeer en gezelligheid op het Festival der Zoete Verleidingen. De tiende editie van dit event vindt plaats op een nieuwe locatie: van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september in de parktuin van De Schildhoeve.

Iedereen die van zoet houdt kan hier smullen, inspiratie opdoen en bekende patissiers in het echt zien in het baktheater. Zoals Hidde de Brabander, Rutger van den Broek, Sarena Solari en de winnaar van Heel Holland Bakt Enzo Pérès-Labourdette, die de juryleden verraste met zijn creatieve vegan baksels. Chefkok Mikael Lindqvist van Villa BlauwHemel uit Diever laat zien hoe de Zweden hun befaamde fika lekkernijen maken en zo is er meerdere keren in het Baktheater iets lekkers te beleven.

Gevarieerd aanbod

Het festival biedt naast de zoete lekkernijen een gevarieerd aanbod van stands, terrasjes, muziek, theater en originele activiteiten. Er worden gedurende het festival ook workshops gegeven, zoals koken met karamel, cupcakes versieren en bakken met thee. Maar ook andere creatieve workshops. Denk aan foodfotografie & foodstyling, theeglazen etsen, pottenbakken op een draaischijf, serviesgoed stippen en nog veel meer. Verder zijn er ruim 90 stands met zoete en leuke zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij diverse workshops of een ritje maken in een theekopjes draaimolen.

Taartenbakwedstrijd voor het goede doel

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor de Stichting Jarige Job. Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is krijgen een verjaardagbox t.w.v. € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Jaarlijks vieren meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met behulp van Jarige Job!

Geschiedenis

Festival der Zoete Verleidingen - kortweg Festival Zoet - begon als een klein evenement om de toenmalige theetuin in Sleen meer bekendheid te geven. Tientallen stands in het kader van taart, feest en gezelligheid. Het evenement werd allengs groter en populairder. Het festival werd uitgebreid met bakdemonstraties door bekende patissiers, er kwamen workshops, meer stands en muziekoptredens bij, waardoor de bezoekers zich de hele dag konden vermaken.

Het festival is alle dagen geopend van 10-18 uur. De entree bedraagt € 8,50, jeugd t/m 12 jaar gratis. Vrij parkeren. www.festivalzoet.nl

Nieuws

menu