Feestweek Elim losgebarsten

Met de lampionnen optocht was de feestweek geopend.

Na wat twee wat stillere jaren heeft de organisatie van de feestweek in Elim weer een vol en spetterend programma in elkaar gezet. De aftrap was afgelopen vrijdag als vanouds met een theateravond. Maar ook de kermis en het vuurwerk missen niet. Komend weekend wordt het feest afgesloten met het bloemencorso en kerkdienst in de tent.

De organisatie had het de afgelopen jaren moeilijk met de steeds wisselende regelgeving omtrent Corona, maar dit jaar kon het programmaboekje als vanouds gevuld worden. De aanvragen gingen de deur uit voor wegafsluitingen en met alle vergunningen op zak kon men beginnen met plannen.

Toneelavond met veel gelach

Het toneelgezelschap ‘Door vriendschap verbonden’ uit buurdorp Hollandscheveld bracht het stuk “De binder van het darp”, waarbij de teksten en de verwikkelingen op het toneel voor een avond vol lach zorgde. Voor de kinderen was het maandagavond een latertje. Om kwart over acht werd er verzameld bij de s.c. Elim, waar de jongste feestgangers met hun lampionnen aan de optocht begonnen. Het was makkelijk lopen onder begeleiding van de Christelijke Muziekvereniging “Juliana de Bazuin” uit Hollandscheveld en Christelijke Muziekvereniging “Wilhelmina” uit Hoogeveen.


Officiële opening

De optocht ging langs diverse wijken en eindigde op het parkeerterrein van korfbalvereniging Elko. Hier kwam wethouder Jan Zwiers de feestweek officieel openen. De muziekkorpsen verzorgden ondertussen de ‘pauzemuziek’ totdat het tijd was voor het grote vuurwerkspektakel door Metselaar Fireworks dat ook in 2019 voor een spectaculaire show zorgde.

Traditie: ballonnen oplaten

Na schooltijd dinsdagmiddag gingen op het Wiekenplein de luiken open en de tentzeilen opzij van de diverse attracties voor de eerste dag van de kermis. Voor de kinderen was het om vier uur tijd om ballonnen op te laten. Het is zoals elk jaar weer afwachten waar de kaartjes die eraan hingen terecht zullen komen. Afgelopen jaar werden er twintig kaartjes teruggestuurd, waarvan de verste uit het Duitse Wendeburg (262 km) kwam. De kermis is dagelijks vanaf 15.00 uur geopend, waarbij op donderdag en vrijdag tussen 3 en 5 de toegang een ‘piek’ is. Zaterdagochtend is er een eerdere start: 10 uur. In de avond konden de stratenteams de sportieve strijd aangaan in een zeskamp, waarbij de opblaasbare hindernisbaan voor heel wat zweetdruppels zorgde. Kindermiddag en Grote Bingo


Deze woensdagmiddag werden de kinderen vermaakt met een show van de kinderartiest Rolando, waarbij er naar hartenlust meegezongen kon worden. In de vooravond zal de jury de ronde doen door de straten om te bepalen hoe de punten verdeeld gaan worden voor de versierde straten. Later op de avond staat de feesttent in het teken van de Grote Bingo, waarbij weer mooie prijzen te winnen zijn. Voor de ouderen is er donderdagmiddag een optreden van het duo Tiz’nix. Herman Hutten en Henk de Lange brengen een nostalgisch programma met ‘Vassies van Vrogger’.

Feesttent bol van muziek

In de feesttent is het op donderdagavond tijd voor de DJ’s Marcel en Erwin, die het publiek vermaken met hun Piratenavond. Vrijdag start om 21.00 de Hollandse Avond. Zaterdagavond wordt verzorgd door de coverband MillStreet. Zij zouden al in 2020 op komen treden en gelukkig hadden ze nog tijd in hun agenda om dan eindelijk naar Elim te komen met hun energieke show.

Jubileum voor het bloemencorso ELim

Het bloemencorso Elim kent een lange traditie. In 1970 verscheen dit corso voor de eerste keer op de weg en inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele evenementen van de omgeving. Om 12 uur worden de wagens opgesteld aan de Gosem Engelsstraat, waarna de beoordeling en prijsuitreiking voor mooiste wagen volgt. Om 14.00 uur start het corso met als route de Van Leeuwenstraat, Langewijk, Dorpsstraat, De Richter, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perenbomenweg en terug naar de Gosem Engelsstraat.

Afsluiting met tentdienst

De feestweek zal afgesloten worden met een tentdienst in de feesttent met muzikale invulling door het koor Newway uit Hoogeveen onder leiding van Eddy Braam. Hij zal ook de samenzang begeleiden. Aansluitend is er voor de aanwezigen een kopje koffie en de mogelijkheid om na te praten over een feestweek die voor iedereen wat wils te bieden had.

Nieuws

menu