Feestelijke opening Kinderboekenweek in Hoogeveense parken

Het prentenboek van de Kinderboekenweek. Foto Bibliotheek Hoogeveen

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-ga-groen. Op woensdagmiddag 5 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Dit jaar gebeurt dat niet in de Bibliotheek maar in het Steenbergerpark en Park Dwingeland.

Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom in beide parken. De kinderen kunnen luisteren naar de verhalen van diverse voorlezers of een verhalenpuzzel oplossen. In samenwerking met IVN zijn er bovendien veel leuke natuuractiviteiten. De activiteiten zijn van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur.

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Kinderboeken rondom dieren en natuur staan dus centraal. Andy Griffiths schreef het kinderboekenweekgeschenk dit jaar. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut–reeks. De titel van het geschenk is dan ook niet heel verrassend Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 werd gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Nieuws

menu