Familie Rahder heeft eigen 'hoorspel-wandeling' Vervenersfamilie was zeer belangrijk voor economische ontwikkeling in het veen

Burgemeester Karel Loohuis onthulde dinsdagavond het bord over de wandeling bij dorpshuis De Vuurkörf.

Burgemeester Karel Loohuis onthulde dinsdagavond het bord over de wandeling bij dorpshuis De Vuurkörf. Foto: Andre Weima

De familie Rahder heeft veel voor Drenthe en zeker ook voor Hoogeveen betekend en zichtbare sporen in de omgeving nagelaten. De veenbazen hebben nu een eigen audiowandeling vanuit Nieuweroord.

Eerder verscheen een boek ‘Hoe de Rahders Drenthe veranderden,’ geschreven door Kees Opmeer over deze invloedrijke familie. Nu kunnen wandelaars ‘in hun voetsporen treden’. Het boek is omgezet naar een wandeling, en tegelijkertijd een soort van hoorspel. Een nieuw concept.

In dorpshuis De Vuurkorf in Nieuweroord werd dinsdagavond het informatiebord onthuld door burgemeester Karel Loohuis. . De audio-wandeltocht van ruim een uur voert langs plaatsen die in het leven van de invloedrijke vervenersfamilie een belangrijke rol hebben gespeeld.

Onderweg komen wandelaar langs elf belevingspunten met geluidsfragmenten. Dat maakt deze route tot een ontdekkingstocht.