FC Padel en dames Pesse winnen Noordelijk voetvolleytoernooi

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Hoogeveen - De dames van Pesse zijn, evenals de vorige keer, winnaar geworden van het 21ste Noordelijk voetvolleytoernooi, dat onder goede weersomstandigheden op het veld van HZVV werd gehouden. Bij de heren werd Pand 3&40, dat deze keer onder de naam De Mongoals uitkwam, onttroond door de heren van FC Padel.

De winnaars waren spelers van HZVV en versloegen in de finale Loozende United, dat bestond uit spelers van ZZVV. Vanaf 10.40 uur streden dertig herenteams en acht damesteams onder zonnige omstandigheden om de prijzen. De heren werden ingedeeld in vijf poules van zes teams van elk drie spelers. Er namen deze keer veel jeugdige voetballers deel aan het toernooi, maar ook oud-voetballers en spelers, die nu nog uitkomen in eerste elftallen van clubs als HZVV, ZZVV en De Weide.

De oud-eerste elftalspelers van HZVV, Frank Strijker, Erwin Mulderij en Stefan Wiersema vormden met Jens Jurn Streutker van Genemuiden een team. Dennis Blokzijl, die uitkwam voor Hoogeveen, Staphorst, Alcides en Hoogeveen vormde met Mike Kelly (trainer van LTC) en diens broer Glenn een team. Na de poulewedstrijden plaatsen de winnaars zich direct voor de laatste acht. De vijf nummers twee en een nummer drie moesten via een tussenronde uitmaken wie zich voor ook voor de kwartfinale zouden plaatsen. Titelverdediger De Mongoals met Vincent Tigelaar, Tim Tigelaar en Stefan Engberts moest flink aan de bak en eindigde als tweede in de poule.

Tussenronde en kwartfinale

Via de tussenronde en de kwartfinale werd de halve finale bereikt, maar daar strandde het team. In de troostfinale werd Wodejaha met spelers van De Weide verslagen, zodat de derde prijs werd behaald. FC Padel eindigde ook als tweede in de poule en had ook een tussenronde nodig om zich bij de laatste acht te kunnen scharen. FC Padel met onder andere Pim de Jonge, Bas Uiterwijk Winkel en Yannick Manusiwa versloeg in de tussenronde Tunas dat met Tim Mulder (HZVV), Zifyon Djababoe (Hoogeveen) en Maurice Tinholt (Alcides) speelde. FC Padel bereikte de finale en versloeg daarin Loozende United (ZZVV) en mag zich een jaar Noordelijk voetvolleykampioen noemen. Eindstand heren: 1. FC Padel 2. Loozende United 3. De Mongoals 4. Wodejaha

Pesser aangelegenheid

Bij de dames werd het een Pesser aangelegenheid. Alleen HZVV kon het Pesse 2 nog enigszins moeilijk maken, maar moest in de halve finale na een zeer spannende strijd zich toch gewonnen geven. Er was zelfs een verlenging nodig om de finalist aan te kunnen wijzen. Pesse 2 trok in de absolute slotfase aan het langste eind. In de finale stonden twee teams van Pesse. Het was al snel duidelijk dat Pesse 1 de betere van de twee teams was. Het was Pesse 1 dat er dan ook met de hoofdprijs vandoor ging. Eindstand dames: 1. Pesse 1 2. Pesse 2 3. HZVV en Pesse 3.