Expositie over blikfabriek in Hoogeveen trekt honderden bezoekers. Laatste rondleiding zit erop

Johann Bisschop geeft laatste lezing over de Blikfabriek in de Bibliotheek.

Johann Bisschop geeft laatste lezing over de Blikfabriek in de Bibliotheek. Foto: Andrée Weima

Johann Bisschop, schrijver van het boek ‘BLIK! op een kleine 100 jaar Blikfabriek in Hoogeveen’, heeft woensdag de laatste rondleiding gegeven in de expositie met dezelfde naam in de Verhalenwerf in de bibliotheek.

Een gezelschap van twaalf personen tekende in. In totaal bezochten enkele honderden bezoekers, waaronder complete drie-generaties-familie de tentoonstelling. „Een groot succes”, aldus coördinator van de voorbereidingswerkgroep, Yvonne Zwiep.

„De expositie is het resultaat van samenwerking, samenwerking en samenwerking”, vertelt Bisschop. De groep vrijwilligers van de Verhalenwerf stelde samen met de drie beheerders van het blikarchief Hoogeveen aangevuld met twee oud-medewerkers Cor Koopmans en Cor Bisschop deze tentoonstelling samen.

Plaatsgenoot Michiel Luchtenberg stelde enkele zeer zeldzame Hoogeveen-blikken beschikbaar uit zijn museum op Buitenvaart. Dat museum beschikt over een ongekende verzameling blikken en emaillen-reclameborden.

Op 27 november gaat een nieuwe tentoonstelling in de Verhalenwerf van start met als titel ‘AARDENBURG! Van Kennemer tot Iglo’.