Even muziek maken in de klas. Op tournee door Hoogeveen en De Wolden met trommels, trompetten en saxofoons

Even trommelen in de klas, het kan de komende tijd op een aantal basisscholen in Hoogeveen en De Wolden. Foto: Scala

Scala-muziekdocenten reizen de komende weken langs een aantal basisscholen in Hoogeveen en De Wolden om met de kinderen te trommelen of saxofoon/trompet te spelen in de klas. Het inzetten van deze muzieklessen is dit schooljaar een extra keuzemogelijkheid binnen het cultuureducatieprogramma Het Land van Scala.

Scala Centrum voor de Kunsten probeert met deze lessenseries de verbinding te leggen tussen binnenschoolse muziekeducatie en diverse muziekverenigingen in de gemeenten. Aansluitend aan de lessen in de klas kunnen kinderen die enthousiast zijn een gratis proefles volgen op een instrument naar keuze bij Scala en een kijkje nemen bij de muziekvereniging in de buurt. Als ze door willen gaan met muziekles en lid worden van de muziekvereniging, is het mogelijk om een instrument in bruikleen te krijgen.

Muziekleerlingen die lid zijn van een muziekvereniging volgen bij Scala de opleiding voor HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en Slagwerkensembles. Voordelen van dit opleidingstraject zijn: een voordelig lesgeldtarief, landelijk erkende diploma’s, mogelijkheden voor samenspel en meedoen aan concerten.

Meer informatie hierover is te vinden op ontdekscala.nl.

Nieuws

menu