Eigenaar van supermarkt in Hoogeveen opgepakt voor moord op Jihad Jafo uit Enschede

De supermarkt Hamid S. in Hoogeveen.

De supermarkt Hamid S. in Hoogeveen. Foto André Weima

De 46-jarige Hamid S. uit Den Ham (Ov.) is maandag aangehouden in verband met de moord op Jihad Jafo (32) uit Enschede. De verdachte is eigenaar van een supermarkt in Hoogeveen.

Het lichaam van de 32-jarige man uit Enschede werd in mei vorig jaar in het Kanaal Almelo-De Haandrik bij Bruchterveld gevonden. De man was toen al sinds december 2021 zoek.

Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Kortgeleden besloot de hoofdofficier van justitie een beloning van 20.000 euro uit te loven voor een gouden tip, want ondanks zeer veel getuigenverhoren en onderzoek op verschillende plekken en in diverse panden in Overijssel en Drenthe kon de politie geen verdachte vinden.

Er werd op 6 oktober vorig jaar een inval gedaan in een supermarkt in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. De winkel werd toen tijdelijk gesloten voor onderzoek. Daar werd gezocht naar sporen die te maken kunnen hebben met de dood van Jihad. Ook zijn er andere doorzoekingen gedaan in Den Ham en Hoogeveen. Maandagmiddag was de winkel in het Hoogeveense winkelcentrum De Weide open.

De politie denkt dat er minstens nog een verdachte moet zijn, aangezien het lichaam van Jafo zodanig verpakt en verzwaard was dat het voor één persoon „vrijwel niet verplaatsbaar” was.