Eigen plek voor Mini Maatje: 'Hier hebben we hard voor gewerkt'

Elise Booij knipt het lint door onder toeziend oog van burgemeester Karel Loohuis en haar oma Marrie Oelen.

Elise Booij knipt het lint door onder toeziend oog van burgemeester Karel Loohuis en haar oma Marrie Oelen. Foto André Weima

Stichting Minimaatje heeft een eigen plek gekregen. Maandagmiddag opende burgemeester Karel Loohuis het onderkomen in het voormalig jeugdhonk van buurthuis De Pompe aan het Wilhelminaplein.

Initiatiefneemster Marrie Oelen van stichting Het Mini Maatje was blij verrast toen ze hoorde dat de burgemeester zelf bij de opening aanwezig zou zijn. Wethouder Jan Westendorp die armoedebestrijding in zijn portefeuille heeft zou in eerste instantie de honneurs waarnemen maar hij was verhinderd.

Prachtig

Uiteindelijk was het de 16-jarige kleindochter van Oelen, Elise Booij, die het lint doorknipte dat door haar oma en de burgervader omhoog werden gehouden. „Elise heeft autisme en was de eerste vrijwilliger van de stichting”, zegt Oelen trots. „Toen burgemeester Loohuis dat hoorde vond hij dat zij het lint moest doorknippen. Prachtig toch.”

Blokhut

De stichting bestaat inmiddels twee jaar en helpt minima aan onder andere verzorgingsproducten, schoolspullen en speelgoed. Oelen runde Mini Maatje vanuit de blokhut in haar achtertuin, of eigenlijk vanuit haar hele huis. Daar is nu een einde aan gekomen. „Het hele huis stond vol met spullen voor de stichting. We mogen de ruimte in het buurthuis kosteloos gebruiken. We hebben een gratis plekje, hoe fijn is dat. Hier hebben we hard voor gewerkt.”


Mini Maatje is geopend op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en ‘s avonds van 18.00 tot 20.00 uur. „We proberen in de toekomst ook op woensdagmiddag open te gaan, zodat kinderen ook langs kunnen komen om hun eigen speelgoed uit te zoeken”, besluit Oelen.