Eerste helpende handen hebben zich al gemeld bij NNCZ na noodkreet aan buurtbewoners

Jannes van der Sleedenhuis locatie De Vecht is een van de locaties die de deuren opent tijdens Burendag.

Jannes van der Sleedenhuis locatie De Vecht is een van de locaties die de deuren opent tijdens Burendag. Foto: NNCZ

Directeur-bestuurder Roeli Mossel van NNCZ, waaronder de Jannes van der Sleedenhuizen en wzc Beatrix vallen, heeft afgelopen vrijdag om hulp gevraagd aan buurtbewoners. De zorginstelling komt handen tekort. De oproep bleek niet gericht aan dovenmansoren: de eerste mensen hebben zich al gemeld en dat waren niet alleen buurtbewoners.

De zorg staat volgens Mossel al lange tijd onder grote druk, ook binnen de ouderenzorg. ‘De Covid-19 pandemie is nog niet voorbij. Er zijn weer meer besmettingen zowel onder onze bewoners als personeel en steeds meer bewoners en personeel moeten in quarantaine. Kortom, de druk op onze medewerkers is weer gegroeid, terwijl er al een grote vermoeidheid heerste onder personeel, door de aanhoudende pandemie en de groeiende arbeidsmarktproblematiek.’

Virus laait weer op

Tijdens het eerste ‘coronajaar’ werden de zorginstellingen die vallen onder NNCZ geholpen door medewerkers uit de horeca, maar nu het virus weer oplaait, heeft directeur Roeli Mossel handen tekort. Daarom deed ze een dringende oproep aan buurtbewoners van de verzorgingshuizen in Hoogeveen. ‘Wie wil tijdelijk gastheer of gastvrouw zijn, om een praatje te maken met de bewoners en om te helpen bij het opvolgen van de coronamaatregelen?”

Helpende handen

Mossel is blij met de enthousiaste aanbiedingen van hulp die na de oproep binnenkomen. „Jong oud, werkenden, niet-werkenden en ook een horecabedrijf dat eerder al hulp aanbood. Die ziet de werkzaamheden binnen zijn bedrijf nu toch ook weer afnemen.”

NNCZ kan nog meer hulp gebruiken. Wie wil komen helpen kan zich aanmelden via buurthelptdezorg@nncz.nl of zoek contact met het woonzorgcentrum bij u in de buurt.