Eerbetoon aan Henk van Lier Lels in een levende beuk: 'Voor mij zijn deze werken een ultieme uiting van de relatie mens en natuur'

Op het Landgoed Overcingel in Assen een bijzonder kunstwerk onthuld. Kunstenaar Gert Sennema maakte een portret in een levende beuk: de beeltenis van de vorige eigenaar van het landgoed, Henk van Lier Lels. Eerbetoon aan deze markante landgoedeigenaar die er alles aan heeft gedaan om het landgoed voor Assen en Drenthe te behouden.

Henk van Lier Lels in de beuk.

Henk van Lier Lels in de beuk. Foto: Paulien Zomer

Vanaf het moment dat hij op vijftigjarige leeftijd op Overcingel kwam wonen, dat toen al 200 jaar in bezit van zijn familie was, heeft hij zich voor het behoud ingezet. Nadat Van Lier Lels in 2019 op 90-jarige leeftijd overleed, is het landgoed door zijn nabestaanden geschonken aan Het Drentse Landschap. Het portret is gemaakt in opdracht van Kunstpodium CAMPIS. Het kunstpodium dat op 6 februari officieel werd geopend, is gevestigd in een verbouwd pand aan de Kerkstraat in Assen. Omdat het podium de verbinding wil leggen met ‘buiten’, was men op zoek naar een partner voor projecten in de natuur. Het Drentse Landschap bleek een logische partner. Het portret in de beuk is het eerste gezamenlijke project van CAMPIS en Het Drentse Landschap. Het doel is om kunst, cultuur en natuur in Assen sterker met elkaar te verbinden.

Schade?

Nieuws

menu