Eep Talstra bespreekt Exodus, boek van de bevrijding

Bijbel. Foto: Pixabay

Emeritus prof. dr. Eep Talstra komt donderdag naar Elim om een inleiding te verzorgen over het Bijbelboek Exodus.

De joodse rabbi Jonathan Sacks heeft een boek geschreven over het Bijbelboek Exodus: Exodus, boek van de bevrijding.

Twee jaar geleden hebben Bert Pleijsant en André Heiner het plan opgevat om dit boek te gaan bespreken. Een aantal enthousiastelingen hadden te kennen gegeven mee te willen doen. „We zijn ook van start gegaan, maar al heel gauw gooide het coronavirus roet in het eten. Tot twee keer toe is een poging gedaan om de draad weer op te pakken, maar daarna volgden weer beperkende maatregelen”, vertellen beide mannen.

Inmiddels is besloten niet opnieuw op te starten. Wel wordt een eenmalige bijeenkomst op 24 maart gehouden, waar emeritus prof. dr. Eep Talstra voor naar Elim komt. Hij heeft zich onder andere gespecialiseerd in het Bijbelboek Exodus en zal daar een inleiding over houden.

Opgave

Wie geïnteresseerd is kan zich opgeven of informatie krijgen door te mailen naar apheiner@home.nl of bertpleijsant@ziggo.nl .

Aanvang 10.00 uur. Na een kop koffie, wordt een inleiding en bespreking gehouden tot 12.00 uur, gevolgd door een lunch, voor wie daar gebruik van wil maken. Er zijn verder geen kosten aan verbonden, alleen voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Waar in Elim bij elkaar wordt gekomen is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar degene die zich heeft opgegeven krijgt daarover tijdig bericht.

Nieuws

menu