Eenderde bewoners woonzorgcentrum Beatrix besmet, ook al had geen van hen klachten

Jannes van der Sleedenhuis, locatie Beatrix. NNCZ

Hollandscheveld - De afgelopen dagen zijn alle bewoners en medewerkers van Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld getest op corona nadat duidelijk geworden was dat enkele bewoners en medewerkers ziek waren.

Het woonzorgcentrum en de GGD wilden de situatie zo beter in beeld krijgen. Afgelopen weekend scherpte NNCZ, waartoe wzc Beatrix behoort, de maatregelen al aan om verdere verspreiding te voorkomen. 

Alle uitslagen zijn inmiddels bekend, er zijn zowel bewoners als medewerkers positief getest. Bij de bewoners was dit een derde, van het geteste personeel kwam 10 procent 'positief' uit de test.

"Het opvallende is dat niemand van de geteste personen klachten heeft. Dat geef maar weer aan hoe gevaarlijk deze ziekte is. Het kan zich everspreiden zonder dat je het merkt", vertelde directeur Roeli Mossel vanmiddag. 

Op basis van deze uitslagen blijven alle bewoners van het Woonzorgcentrum Beatrix tot nader order in quarantaine. Twee afdelingen worden ingericht als cohort-afdeling. Daar worden de met COVID-19 besmette personen samen ondergebracht en in isolatie verpleegd.  

Zaterdag nieuwe testronde

"We staan in nauw contact met de GGD", vertelt Mossel. "Naar verwachting zullen alle bewoners die nu negatief getest zijn, aankomende zaterdag opnieuw getest worden. Indien eerder klachten ontstaan wordt er uiteraard eerder getest. De bewoners en de medewerkers die besmet zijn maken het momenteel redelijk."

Bezoek

Bezoek aan het woonzorgcentrum is tot nader order niet mogelijk, met uitzondering van de specifieke situaties waarbij bezoek zeer wenselijk is en waarbij dit is afgestemd met de zorgverleners. 

Lees ook: https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1142446/nncz-scherpt-maatregelen-aan-door-besmettingen-in-woonzorgcentrum-beatrix.html